Zege voor WV-HEDW (zon) bij competitiestart tegen TABA

Voor TABA was de competitie afgelopen week begonnen met een zege op CTO ’70. WV-HEDW zag hun duel afgelast worden vanwege een coronageval bij de tegenstander, waardoor de ploeg van Joram Melis afgelopen weekend pas van start ging. Het duel met TABA eindigde in een 1-3 zege voor WV-HEDW.

De regen die al een hele tijd naar beneden kwam deed in ieder geval de openingsfase van de wedstrijd geen goed. De bal was moeilijk te controleren op het natte kunstgrasveld en daarom hielden beide ploegen er geen al te hoog tempo op na. Toen het stopte met regenen werd er wat meer gevoetbald en was het halverwege de eerste helft WV dat op 0-1 kwam. Een voorzet van Jesse Coffeng bereikte Max Swart, die zijn poging op in eerste instantie op de paal zag eindigen, maar in de rebound alsnog scoorde. Het was geen duel met veel kansen, maar voor rust kregen de bezoekers via Swart nog een kans op 0-2. TABA-doelman Roel Hoek kon echter redden.

Na rust leek TABA herboren en liet het zien een fysiek sterke ploeg te zijn. Het zette WV-HEDW goed onder druk en na een overtreding op Emiel Smeets ging de bal op de stip. Luc ten Brink zette de gelijkmaker op het bord. Daarna had de wedstrijd ook zomaar de kant van TABA op kunnen vallen, maar de thuisploeg maakte een onfortuinlijke eigen goal. Een kopbal terug richting de doelman ging aan hem voorbij, omdat Hoek zelf ook uit zijn doel was gekomen om de bal te onderscheppen.
Maar TABA gaf de strijd niet op en ging op jacht naar de 2-2. WV-HEDW hield echter stand en kon via Kai de Geus in de blessuretijd de bevrijdende 1-3 maken.

Voor WV-HEDW staat midweeks het inhaalduel met JSV Nieuwegein op het programma, waarin het op gelijke hoogte kan komen met koplopers TOG en VVA/Spartaan. In het weekend krijgt de ploeg vervolgens bezoek van CTO ’70. Voor TABA gaat de competitie zondag verder met een bezoek aan TOG.