Zege Waterwijk op Forza Almere overschaduwd door beenbreuk Heerooms

In de vierde klasse G is de ruime 6-1 overwinning van Waterwijk op stadsgenoot Forza Almere overschaduwd door een zware blessure van Arnold Heerooms. De speler van Waterwijk heeft zijn been gebroken. “Het lijkt erop dat het een nette breuk is, maar het is nog onduidelijk hoe lang hij uitgeschakeld is”, vertelde Waterwijk-trainer Ben Vis.

Heerooms brak aan het begin van de ontmoeting zijn been. “Het was een onschuldig duel om de bal”, vervolgde Vis. “Hij wilde nog verder voetballen, maar dat lukte niet. Ik vind het voor hem heel vervelend. Hij is een jongen die altijd een positief is en hij haalt wekelijks een voldoende.”

Ondanks het uitvallen van Heerooms rekende Waterwijk gemakkelijk af met Forza Almere. Door doelpunten van Wesley Hesseling (2x), Edwin Vermerris (2x), Rick Bor en Thom van Ewijk zegevierde de ploeg van Vis met 6-1. “Het verschil ten opzichte van de eerste ontmoeting was groot”, concludeerde Vis.

Forza Almere verloor aan het begin van het seizoen slechts met 3-1 van Waterwijk, maar afgelopen zondag kon de formatie van Soeniel Nathoe geen vuist maken. “Bij rust stond het 2-0, maar we hadden toen al meer afstand moeten nemen. We lieten grote kansen onbenut.”

Vis was na afloop dan ook niet helemaal tevreden. “Wij speelden niet heel goed. Vooral na de 5-0 ging iedereen voor zich zelf voetballen. Dat vind ik jammer. Ik heb wel genoten van de twee A-junioren die meespeelden. Zij speelden een goede pot.”

Joey Zoet scoorde in de tweede helft namens Forza Almere tegen, maar het stond toen al 5-1. “Wij speelden dramatisch”, vond Nathoe. “Er stonden bijna alleen maar A-junioren op het veld. Mijn spelers deden hun best, maar voor dit niveau zijn zij nog niet klaar. Mijn spelers hadden ook te veel ontzag voor de voetballers van Waterwijk.”

Forza Almere blijft door de ruime nederlaag steken op vijf punten. Waterwijk stijgt door de overwinning naar plek acht.

Sporting verliest weer
Koploper APWC heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan de fraaie reeks van Sporting Almere. De ploeg van Igor van Gelderen stapte na zes duels zonder nederlaag (vijf zeges en een remise) weer als verliezer van het veld. De Almeerders verloren met 5-2.

Stadsgenoot AS’80 wist wel te winnen. De formatie van Sandor Augustijn won met 5-2 van Achterveld en blijft in het spoor koploper APWC. Bekijk hier de uitslagen, de actuele stand en het programma van de zondag vierde klasse G.

Archieffoto: Waterwijk-trainer Ben Vis

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!