Don Guezen boekte met HBOk een 5-0 overwinning op Opperdoes

Zege zorgt voor opluchting bij HBOK

In Zunderdorp heeft HBOK, na vier nederlagen eindelijk weer eens gewonnen. Tegen Zandvoort boog het elftal van Don Guezen een vroege achterstand om in een overwinning. Twee goals van Tom Clobus in het laatste half uur zorgde voor de zege. Het duel in de tweede klasse A eindigde uiteindelijk in een 3-1 overwinning voor HBOK.

HBOK was voorafgaand aan het duel gebrand om weer eens de drie punten te pakken. Toch kwamen de gastheren al snel op achterstand. In de tiende minuut wist Zandvoort via een indraaiende vrije trap de score te openen. HBOK ging vanzelfsprekend op jacht naar de gelijkmaker en scoorde ook twee keer. De treffers van Joey Noordenbos en Henk Abercrombie werden echter wegens buitenspel afgekeurd. Zandvoort beperkte zich na de voorsprong tot het geven van lange ballen en kwam er voetballend niet aan te pas. De gelijkmaker kon dan ook neit uitblijven en kwam van de voet van Joey Noordenbos. De aanvaller rondde een mooie aanval via veel schijven fraai af. Met een 1-1 stand werd er gerust.

In de tweede helft bleef HBOK de bovenliggende partij en kreeg het ook veel kansen. Tom Clobus zorgde met twee treffers in de 65ste en 78ste minuut voor de verdiende voorsprong. Zandvoort wist in het tweede bedrijf helemaal niks te creeren. HBOK kreeg nog voldoende kansen maar Noordenbos, Thomas de Lange en Mitch van Ankeren lieten deze kansen onbenut. Hierdoor eindigde het duel in een langverwachte overwinning voor HBOK.

HBOK-coach Guezen na afloop: “Na vier nederlagen was er natuurlijk wat onzekerheid in mijn ploeg geslopen. Vandaag moesten we echt winnen, er stond zeker druk op de wedstrijd. Dan komen we ook nog op een lullige manier op achterstand bij de eerste aanval van Zandvoort. Maar mijn ploeg heeft het hierna goed opgepakt en verdiend gewonnen. Het voetbal was nog niet helemaal hoe ik het zou willen maar op dit moment zijn de punten het belangrijkst.”