Zenuwslopend slot bezorgt CTO’70 periodetitel tegen Zeeburgia

CTO’70 heeft in de vierde klasse D de tweede periode titel weten te veroveren. In het duel tegen Zeeburgia werkte de ploeg van Ray Semmoh in de slotfase een achterstand weg (2-2) en pakt het uiteindelijk het broodnodige punt om zich te verzekeren van de periode.

De strijd om de periode was een spannende. De titel ging naar OFC of CTO’70. De ploeg uit Duivendrecht had een doelpunt minder gemaakt. Winnen was dus noodzakelijk en dan met een zo hoog mogelijke uitslag.

CTO’70 kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Rovi Persuad op aangeven van Shairon de Lima. Verdedigingsfouten draaide de wedstrijd volledig om en zo ging Zeeburgia met een 2-1 voorsprong de kleedkamer in. Concurrent OFC stond op dat moment gelijk (1-1) tegen Buiksloot.

10686690_818061008229977_3062727674828987708_n

De ploeg van Semmoh kreeg legio mogelijkheden in de tweede helft. Vooral Wesley Zandgrond miste een enorme kans door alleen voor de doelman niet weten te scoren. Met nog tien minuten te spelen kreeg de bank van CTO door dat concurrent OFC ook op achterstand was gekomen. Dat betekende dat een doelpunt dus voldoende zou zijn voor de periodetitel.

Met nog een extra spits in de persoon van Paul Bouterse werd de druk nog meer opgevoerd. Uiteindelijk werd de zeventien-jarige Joash Johnson de gevierde man. Uit een pass van Eric Kissi maakte hij de bevrijdende 2-2. OFC ging met 2-1 onderuit bij Buiksloot en dus was de periodetitel een feit.