Zes goals Jordy Klein net niet voldoende voor clubrecord TOB

Afgelopen weekend behaalde Jordy Klein met TOB een opmerkelijke en doelpuntrijke overwinning. Het elftal van trainer Dick Trock stond tegen HSV al snel met 0-2 achter maar won alsnog met ruime cijfers. Met maar liefst zes goals had Klein een groot aandeel in de 7-4 overwinning van de ploeg uit Amsterdam-Noord. Doordat de spits 25 minuten voor tijd geblesseerd uitviel kwam hij net niet aan het clubrecord van TOB.

xIMG_9241

In de openingsfase van het duel leek het helemaal fout te gaan voor TOB. Jordy Klein: “ We begonnen dramatisch aan de wedstrijd en stonden snel met 0-2 achter. Gelukkig konden we het herstellen en scoorde ik vijf keer voor rust. Vrij uniek, ik had namelijk nog nooit vijf keer gescoord en zeker niet in één helft. In de tweede helft schoot ik er nog één in en kregen we nog voldoende kansen op meer. Met iets minder dan een half uur op de klok moest ik er geblesseerd vanaf en daar baalde ik van. Er was namelijk nog voldoende tijd om het clubrecord van TOB te breken. Maar het record van de meeste goals in één wedstrijd blijft op naam staan van onze verzorger Cees van Dijk (zeven goals in de met 4-9 gewonnen wedstrijd tegen NEC’75 uit 1984). ”

xIMG_9232

Ondanks het net niet breken van het clubrecord beleeft Klein een prima seizoen, zijn totaal aantal treffers staat al op 24. Klein: “ Het gaat zeker lekker dit jaar. Ik krijg vanaf het begin veel vertrouwen van de trainer (Dick Trock) en dat betaalt zich uit. Helaas zit het kampioenschap er dit seizoen niet meer in voor ons. Maar we moeten zeker nacompetitie kunnen halen en zo snel mogelijk weg uit de vierde klasse.”

xIMG_9240

Klein, woonachtig in Monnickendam en zwager van Ajax-topscorer Dennis Kaars, is nog niet helemaal zeker over volgend seizoen. Klein: “Ik ben van Monnickendam overgekomen en het bevalt me hier prima. TOB is een goede club met fijne mensen. Maar over volgend jaar twijfel ik nog een klein beetje, de kans dat ik  blijf schat ik op ongeveer 70 procent. Zo ken ik de nieuwe trainer (Pieter van Netten) nog niet en wil ik eerst met hem praten over de plannen voor volgend seizoen.”

Verslag Siem Kannekens
Foto’s Fred Stam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)