Home / Algemeen / Zes spelers van Chabab gaan mee in fusievereniging

Zes spelers van Chabab gaan mee in fusievereniging

Onlangs werd bekend dat zondag hoofdklasser Chabab gaat fuseren met Nieuw Utrecht. Hierdoor kwam er een einde aan de soap van de club uit Amsterdam-West. Een aantal spelers van Chabab zullen komend seizoen voor deze fusievereniging uitkomen.

In totaal gaan er zes spelers mee naar de fusievereniging. Raymond Dirven, Randill Verweij, Mohamed Madmar, Clayton Karsani, Raven Bergwijn en Serginio Eijken zullen vanaf de komende voetbaljaargang de kleuren van Nieuw Utrecht verdedigen. De club zal gaan spelen in de zondag hoofdklasse, het neemt de plek van Chabab over. Nieuw Utrecht degradeerde zelf dit jaar naar de tweede klasse.

Raymond Dirven

Raymond Dirven werd al eerder dit seizoen benaderd door Nieuw Utrecht. Dirven: ”Ik ben al een keer bij ze langsgeweest om te praten, nog voordat de fusie aan de orde was. Ik ken de trainer (Charly Olf) goed. Maar op dat moment waren ze tegen degradatie aan het spelen naar de tweede klasse. Daarom zag ik een overstap niet heel erg zitten. Nu ligt dat natuurlijk anders. Nadat de fusie beklonken was hebben we met elkaar overlegd wie er geïnteresseerd waren om daarheen te gaan. Vervolgens hebben we allemaal een  individueel gesprek gehad met de clubleiding van Nieuw Utrecht.”

De selectie van de fusieclub begint dus aardig vorm te krijgen. Naast de zes bovengenoemde spelers maken ook oud-Chabab spelers Mouad Ben Chekh (OFC) en Chevello de Rijp (Magreb’90) de overstap naar Nieuw Utrecht. Dirven krijgt dus te maken met veel nieuwe teamgenoten, maar treft ook een oude bekende. ”Ik ben heel erg benieuwd naar hoe het komend seizoen gaat lopen. De doelstelling is om bij de eerste vijf te eindigen in de hoofdklasse. Als je kijkt naar de spelers die zijn aangetrokken moet dat zeker mogelijk zijn. Ik vind het wel leuk dat we met deze jongens van Chabab daarheen gaan. Daarnaast komt Dave Huymans (Sparta Nijkerk) ook bij ons voetballen, die ken ik nog van vroeger.”

Foto: Rob Beense

 

 

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC