Zesklapper TOB op bezoek bij FC Portugal

Door de eenvoudige 6-0 overwinning op bezoek bij FC Portugal is TOB in de zaterdag vierde klasse C gestegen naar de vierde plaats. Op een nat sportpark Sloten kwam de zege geen moment in gevaar voor de ploeg van Pieter van Netten en hadden het zelfs dubbele cijfers kunnen worden.

Vanaf de eerste minuut was TOB heer en meester. Vooral in de eerste twintig minuten kregen de bezoekers kans op kans en zorgden een onnauwkeurige afwerking en een uitstekend optreden van FC Portugal-doelman Carvalho Oliveira ervoor dat het halverwege de eerste nog 0-0 stond. De enige kans in de eerste helft van FC Portugal werd gepareerd door doelman Jeroen Ruiter.

Tien minuten voor rust viel de verdiende openingstreffer dan toch voor de gasten. Via Jesper Stam belandde de bal bij Ilhan Eren en vanaf twintig meter schoot hij de bal schitterend binnen. Voor TOB was dit het startsein voor een slotoffensief aan het eind van de eerste helft. Vlak voor rust kwam de ploeg ook nog op 0-2 nadat topscorer Jordy Klein in de rebound binnen schoot.

FC Portugal - TOB

De tweede helft begon erg slordig. Aan beide kanten werden geen kansen gecreëerd en de wedstrijd begon saai te worden. Het krachtsverschil was te groot om er een leuk en spannend duel van te maken. Halverwege de tweede helft kreeg TOB binnen vijf minuten twee terechte strafschoppen. Deze werden keurig binnen geschoten door Lava Dollart en Jordy Klein. Het was Lava Dollart die er in de tachtigste en de 85ste minuut met twee keurige doelpunten voor zorgde dat er uiteindelijk 0-6 op het scorebord stond.

TOB-trainer Pieter van Netten kon na de wedstrijd tevreden zijn en kon zijn ploeg alleen maar verwijten dat het niet met grotere cijfers wist te winnen. Volgende week gaat de huidige nummer vier op bezoek bij laagvlieger Pancratius. Met nog drie wedstrijden te gaan in de eerste periode belooft het nog spannend te worden met vijf ploegen (NFC, DCG, Nieuw Sloten, TOB en De Meteoor) die strijden om de periodetitel in de zaterdag vierde klasse C.