Zeven Ajacieden naar Neymar’s five-a-side toernooi in Brazilië

Zeven spelers van zaterdag Hoofdklasser Ajax mogen Nederland tussen 6 en 10 juli vertegenwoordigen op de World Final van ‘Neymar jr’s Five’ in Brazilië. Team Poppe Tony’s, bestaande uit Kenneth Misa-Danso, Stanley Akoy, Reda Kharchouch, Roy Deken, Dirk Roelofsen, Perry Schoenaker en zelf benoemd bondscoach Joost Heij, won gisteren de nationale finale en mag zich opmaken voor de trip naar Sao Paulo.

“We waren allemaal hartstikke blij na het winnen van de finale en hebben wel een kwartier staan juichen na het winnen”, jubelt Heij een dag na het winnen van de Nederlandse finale. “Een compleet verzorgde trip naar Brazilië is toch geen slechte prijs na het winnen van een toernooitje.” Op het dak van de V&D in Rotterdam waren de Amsterdammers met 3-1 te sterk voor ‘The Big Five’.

“Er zaten heel veel behendige straatvoetballers tussen en een stuk of 4/5 echt goede ploegen, waaronder wij”, aldus de aanvaller. “Een opvallende regel was dat er een speler uit moest als je een tegendoelpunt kreeg. Toen wij in de finale stonden, was iedereen voor de tegenstander. Wij komen immers uit Amsterdam, allemaal met een Ajax-broekje aan. Gelukkig heeft Kenneth ons er met drie treffers doorheen geholpen.”

Op 6 juli vliegt de groep naar Sao Paulo, waar het twee dagen heeft om aan het weer en tijdverschil te wennen. “Lekker acclimatiseren op het strand en ’s nachts uitgaan. We willen natuurlijk wel veel plezier maken.” Op 8 juli beginnen de eerste wedstrijden. Deelnemers uit meer dan dertig landen strijden om de felbegeerde wereldtitel van het vijf-tegen-vijf toernooi op het eigen complex van Neymar in Praia Grande. “Ook wij hebben een paar goede straatvoetballers, maar ons voordeel is dat wij een goed positiespel gewend zijn. Dat bleek vaak belangrijker dan de techniek. Als we dat ook in Brazilië kunnen doen, geef ik ons een goede kans.”

“Helaas kan Perry Schoenaker niet mee, want hij is dan met zijn vriendin op vakantie naar Bali. Als vervanger is Glenn van Zoolingen geselecteerd door de bondscoach”, grapt Heij, zelf benoemd tot keuzeheer. “Het was ook het idee van Glenn en mij om mee te doen. Players United (waar Van Zoolingen werkt, red.) organiseert dit toernooi samen met Red Bull, waar ik werk. Zodoende hebben we besloten mee te doen.”

De Ajacieden maken zich nu op voor de trip die over een maand begint. “Vanuit Ajax heb ik nog niks gehoord, maar ik ga ervan uit dat ze deze reclame alleen maar mooi vinden. Een aantal jongens moeten nog wel even snel een paspoort aanvragen. Ik kijk er al erg naar uit. En naast het sportieve aspect zullen we ook gewoon genieten in Brazilië.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)