Home / Algemeen / Zevenklapper OFC tegen puntloos Haaglandia

Zevenklapper OFC tegen puntloos Haaglandia

In de Hoofdklasse heeft OFC uit Oostzaan ruim uitgehaald tegen Haaglandia. De ploeg uit Rijswijk is nog steeds zonder punten. OFC profiteerde optimaal en scoorde maar liefst zeven keer. Linger en Sterk scoorden allebei twee keer.

Na 43 seconden was het duel eigenlijk al gespeeld. Joey Carolina, voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis, gaf goed voor en Chelton Linger zorgde voor de 1-0. Trainer Martin de Groot zag zijn ploeg daarna behoorlijk wat kansen missen. Pas tien minuten voor rust zorgde een eigen doelpunt van Haaglandia voor de beslissende voorsprong.

OFCHaaglandia 042

De Groot: “Daarna was het echt helemaal over met Haaglandia. Nog voor rust liepen we uit naar 4-0 door twee doelpunten van Marijn Sterk. Na rust hadden we nog wel tien keer kunnen en misschien wel moeten scoren.” Het scorebord bleef uiteindelijk stilstaan bij 7-0. Wederom Linger, Gregory Schaken en Mike Brantjes maakte het zevental vol.

OFCHaaglandia 045

Al weken gaan de geruchten dat het talententeam van Haaglandia het seizoen niet af zal maken vanwege een uittocht van spelers. Trainer Mario Koswal heeft inmiddels wel een vaste selectie tot zijn beschikking. De Groot: “Ik heb na afloop met Koswal gesproken en hij is niet van plan om er tussentijds mee te stoppen. Ze willen het seizoen gewoon afmaken. Ik heb totaal niet de indruk gekregen dat ze dat ook zullen doen.”

OFCHaaglandia 051

Met Carolina en Denswil weer in de basis blijft het voor de trainer wekelijks zoeken naar de juiste samenstelling. De Groot: “Er zal achter mijn rug om best af en toe wat onvrede zijn, maar een winnende trainer heeft altijd gelijk. Ik bekijk gewoon per week wat de beste opstelling is en wie er goed voor staan. Ook naar aanleiding van de trainingen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.

Foto’s Wim Poelstra

Send this to a friend