Ziekenhuisvoetbal bij Wartburgia

Ziekenhuisvoetbal, misschien ook een beetje omdat de thuisclub niet best speelde, maar vooral omdat de ambulance deze zaterdagmiddag twee keer opgeroepen moest worden. De eerste keer – vijf minuten na het begin van de wedstrijd – probeerden linksachter Elwin Kroese en de nr. 10 van Wartburgia beiden een bal te koppen. Kroese kopte keihard tegen de kaak van Ton van Rosmalen die, flink bloedend, knock out ging. Beiden konden niet verder en Van Rosmalen moest voor onderzoek mee naar het ziekenhuis.

Een kwartier voor tijd kwam doelman Sancho van Soelen goed uit zijn doel (zijn specialiteit) en raakte daarbij de inkomende Maarten Abspoel die ongelukkig terecht kwam. Ook hij was even buiten bewustzijn en werd even later  meegenomen door de ambulance.

De wedstrijd zelf was overigens een toonbeeld van sportiviteit. De jonge scheidsrechter Kuipers, die uitstekend floot, kon de kaarten op zak houden. Omdat dames 1 van Wartburgia op het hoofdveld (gras) speelde, werden de mannen van Wartburgia en V&V ‘verbannen’ naar  het kunstgrasveld (een tamelijk historische versie).

Onmiddellijk na de spelhervatting (de wedstrijd lag een kwartier stil) in de zevende minuut kreeg Dave Jansen een enorme kans na een slalom van rechterspits Mike Vos. Hij miste. Een paar minuten later was het wel raak toen een voorzet van Mike Vos bij de eerste paal wel of niet doorgekopt werd door Marco Brouwer – in elk geval zat de doelman ernaast – en kon Remco Maasbommel eenvoudig binnentikken.

Pas na twintig minuten kreeg de thuisclub een eerste mogelijkheid, maar het schotje van Tim Koolstra ging naast.

Halverwege de eerste helft leek (de uitstekende) Wartburgia-aanvoerder Harry Ufkes de gelijkmaker aan te tekenen, maar scheidsrechter Kuipers had al gefloten voor hands van centrale verdediger Bas Rouwenhorst. In de 27e minuut scoorde de naar links uitgeweken Mike Vos snoeihard uit een voorzet van Marco Brouwer (0-2).

Ook de rest van de eerste helft domineerde V&V. Het team speelde geconcentreerd, had, onder leiding van Davey Huisman controle op het middenveld en wist steeds vooral via rechts (opbouw Michiel van Tilburg, voorzet Mike Vos) gevaar te stichten, zonder dat Wartburgia daar veel tegenover kon stellen. Er waren nog kansen voor Remco Maasbommel, Dave Jansen en Laurence Rutte, die een voorzet in één keer op zijn slof nam, maar net naast schoot.

De tweede helft liet het zelfde spelbeeld zien als voor de thee. Na vijf minuten werd een voorzet van Huub Eikenboom (ingevallen voor Elwin Kroese) ingeschoten door Marco Brouwer, maar hij stond net buitenspel. Even later kopte Dave Jansen in vrije positie over. Aan het derde doelpunt van V&V (55e minuut) ging een fout vooraf van aanvoerder Wolter Top (die overigens samen met Bas Rouwenhorst heerste in het centrum van de verdediging). Hij speelde de bal in de voeten van een tegenstander, die leek te gaan scoren. Maar met een ultieme sliding kon Top zijn fout herstellen. De bal kwam bij Michiel van Tilburg, die Mike Vos inspeelde en diens voorzet op maat werd ingeschoten door Marco Brouwer.

De 0-4 werd uit een lage, harde vrije trap van Mike Vos goed ingeschoten door Dave Jansen. Zo was Mike Vos niet alleen een plaag voor zijn tegenstander(s), maar ook bij alle doelpunten (en de meeste kansen) betrokken.

Het laatste kwartier van de wedstrijd liet V&V de teugels wat vieren, waardoor Wartburgia toch nog wat mogelijkheden kreeg en Sancho van Soelen een paar keer in actie moest komen. Maar ook Remco Maasbommel, na een prachtige aanval over een aantal schijven, en Dave Jansen (kopbal) kregen nog riante kansen. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorde de thuisclub dan toch nog, door een mooi doelpunt via de paal van Tim Koolstra.

Een curieus moment was er nog in de laatste minuut van de extra tijd, toen Huub Eikenboom met een geplaatst schot dacht te scoren, maar Remco Maasbommel op de doellijn de bal uitstekend tegenhield .