Home / Algemeen / Zinvolle bijeenkomsten in Amsterdam
Het condoleanceregister werd gretig ingevuld na de dood van Nieuwenhuizen.

Zinvolle bijeenkomsten in Amsterdam

Afgelopen weekend stonden veel vereniging stil bij het overlijden van Richard Nieuwenhuizen. Op verzoek van de KNVB werden bijeenkomsten op de clubs georganiseerd om stil te staan bij deze gebeurtenis en met elkaar in discussie te gaan. Het Amsterdamsche Voetbal bezocht een aantal bijeenkomsten (zie elders deze site) maar kreeg ook de nodige foto’s en verhalen binnen.

Bij ASV De Dijk kwamen zo’n zestig leden op de bijeenkomst af. Een speler uit de D1 opperde om de tegenstander voor de wedstrijd een hand te geven. Ook de rol van de ouder kwam naar voren. De keeper van de C1 zei: “Onze trainer helpt ons zelf te kiezen. Fouten maken mag en hoort er bij. Ouder staan vaak te roepen wat je moet doen. Dit is verwarrend voor spelers.”

De bijeenkomst wordt door het bestuur gezien als een start. Er is behoefte aan duidelijke gedragscodes voor alle betrokkenen. De club gaat zich nu verder buigen over hoe iedereen verantwoordelijke kan zijn voor een sportieve vereniging.

Van SV Kadoelen kregen we de volgende foto toegestuurd.

In de kantine van SV Kadoelen is een altaar ingericht

Het condoleance register zal de komende week blijven liggen om er iets in te schrijven . Tevens kunnen de leden een donatie doen aan de familie van Richard.

Voorzitter Rob Theunisse (l) spreekt de aanwezigen toe terwijl de NOS opnamen maakt

Bij Zeeburgia stelde voorzitter Rob Theunisse vragen aan spelers om op die manier te kijken wat er leeft bij zijn (jeugd) leden.  De complete A1 was aanwezig  en aanvoerde Shaquille Doorson gaf zijn visie oh wat er de afgelopen dagen allemaal gebeurd was.

Een panel discussie bij AFC met vlnr Maurice de Hond, Rob Stenacker en Machiel van der Woude

Bij AFC was er zondag een bijeenkomst met een panel waar onder andere Maurice de Hond en Rob Stenacker (KNVB) plaatsnamen. Ook was er een toespraak van voorzitter Machiel van der Woude. Secretaris Ronald Koster riep alle aanwezigen op om het normen en waarden debat binnen de vereniging te voeden en suggesties in te dienen. Ook AFC laat weten dat het een nuttige eerste aanzet was en dat de woorden gevolgd mogen worden door daden.

Zie ook onze poll (op de homepage) met de stelling of deze bijeenkomst zin hebben gehad.