Home / Algemeen / Zo reis je zorgeloos naar uitwedstrijden

Zo reis je zorgeloos naar uitwedstrijden

Uitwedstrijden spelen is altijd leuk. Het is fijn om in een omgeving te komen die niet de jouwe is. Daar ga je beter van presteren. Bovendien moet je ook op bezoek bij de tegenstander goed presteren, wil je kampioen worden. Het is wel belangrijk om goed voorbereid te zijn voor al je uitduels. Zo weet je zeker dat het helemaal goedkomt. Zorg bijvoorbeeld dat er voldoende vervoer is. En voor degene die rijdt is het belangrijk om de autoverzekering op orde te hebben. Je weet immers maar nooit wat je onderweg tegenkomt. 

Kijk de auto even na

Is het jouw beurt om te rijden? Kijk dan voor de zekerheid je auto even na. Zit er wel voldoende lucht in de banden? Is je oliepeil op orde? Heb je op vrijdag nog even getankt? Wanneer je al die zaken op orde hebt, dan kan je je met je ploeggenoten helemaal richten op de wedstrijd van straks. Hoe minder je aan je hoofd hebt, des te beter zal je prestatie op het veld straks zijn. Zorg dus dat je auto geen obstakel hoeft te vormen. Let ook op dat je ploeggenoten die goed verzorgen wanneer zij juist rijden.

De juiste volgorde kiezen

Zorg dat je op tijd vertrekt. Maar belangrijker nog, zorg dat je niet onnodig veel tijd kwijt bent. Denk bijvoorbeeld op voorhand even na in welke volgorde je jouw teamgenoten het best kan ophalen. Dat gaat niet alleen maar om de gemakkelijkste route. Denk ook aan wat voor soort mensen je teamgenoten zijn. is er één bij die meer tijd nodig heeft? Haal die dan als laatste op. Is er één bij die altijd voorin moet, zorg dan dat dat plekje vrij blijft of juist als eerste wordt gevuld. Zo kan je gerust op pad gaan.

Zoek lekkere muziek uit

Ook de rit naar de uitwedstrijd moet natuurlijk goed verlopen. Zoek dan ook lekkere muziek uit voor de tocht. Je wilt in de juiste stemming komen om goed het veld op te kunnen. Probeer het wel zo algemeen als mogelijk te houden. Bedenk je immers dat niet iedereen van dezelfde muziek houdt. Het kan dus ook averechts werken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want er moet wel gewonnen worden. Neem dus de tijd om goed na te denken over de muziekkeuze voor de rit naar de wedstrijd. Neem ook wat overwinningsmuziek mee voor de weg terug naar huis.

Genieten van de terugreis

Is alles goed verlopen? Dan staat jouw team volledig opgeladen aan de aftrap om eens te laten zien wat jullie kunnen. En als die overwinning er dan is? Dan is het natuurlijk vooral ook zaak om daar even goed van te genieten. Dat doe je natuurlijk ook door de terugreis een ontspannen rit te maken waarin jullie even lekker kunnen nagenieten en een klein feestje kunnen bouwen. Lekker ontspannen terug kunnen rijden doe je natuurlijk ook wanneer je alle zaken zoals de verzekering en de staat van de auto goed geregeld hebt. Zoals hiervoor al genoemd.

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)