ZSGOWMS beloont Rob Rijnink met nieuw contract

Na drie jaar te zijn weggeweest, heeft Rob Rijnink beseft hoe fijn hij het eigenlijk had bij zondag derdeklasser ZSGOWMS. In de winterstop keerde de oefenmeester (tijdelijk) terug om het seizoen af te maken. Inmiddels heeft hij zijn contract met een jaar verlengd.

‘Wat zou je ervan vinden om er een jaar aan vast te knopen?’ vroeg voorzitter Henk Fritz een week geleden aan Rijnink. Dat beantwoordde de oefenmeester met een volmondige ja. “Ik heb het heel erg naar mijn zin, met een hartstikke leuke en goede groep”, klinkt het tevreden. De klik met de spelersgroep was er gelijk. Dat heeft het bestuur ook doen besluiten langer met de trainer door te willen. Fritz: “Rob is heel enthousiast. Een paar jaar geleden was dat, na een periode van bijna zeven jaar, een beetje uitgewerkt. Nu staat er een nieuwe groep en dat slaat aan. Waarom zou je dan verder zoeken?”

Met de kern van de huidige groep is al gesproken over de toekomst. Zo goed als iedereen blijft de Amsterdammers trouw, ook omdat de club niet weer een grote renovatie wil doorvoeren. “De jongens hebben het naar hun zin. Vanaf de winterstop hebben we goede resultaten behaald, met uitzondering van DCG en HBC, en we zijn volop in de race voor de nacompetitie.” Daar focust Rijnink zich nu ook op. Verder wil hij nog niet kijken, uitspraken over volgend seizoen doet hij ook niet. “Je kan wel allemaal dingen gaan roepen.. Natuurlijk willen we richting de tweede klasse, natuurlijk willen we kampioen worden. Maar deze ploeg moet gewoon elke wedstrijd willen winnen. Dan kijken we daarna wel hoe en wat.”

Inmiddels is de rust terug op Sportpark Ookmeer, nadat de clubleiding rond de jaarwisseling snel moest schakelen vanwege het plotselinge vertrek van Murat Böke. Fritz is opgelucht dat er geen onduidelijkheid meer is over de trainerspositie voor volgend seizoen. “We zitten, met alle drukte voor ons honderdjarig bestaan (30 maart), ook niet te springen om weer te gaan zoeken en zo’n hele sollicitatieprocedure moeten doorlopen. Rob is blij dat hij terug is en wij zijn dat ook.”

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)