Home / Algemeen / ZSGOWMS bindt ook Sloterdijk aan zegekar

ZSGOWMS bindt ook Sloterdijk aan zegekar

In de zaterdag vierde klasse C heeft ZSGOWMS ook haar vijfde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Na een week vrij geweest te zijn werd Sloterdijk met 5-0 verslagen. Alle ogen kunnen nu gericht worden op het bekertreffen komend weekend met zondag derdeklasser DSOV.

Het was ZSGOWMS dat in de openingsfase het initiatief nam, maar geen uitgespeelde kansen wist te creëren. Uit de counter probeerde Sloterdijk gevaarlijk te worden. De eerste helft verliep moeizaam en ZSGOWMS wist maar weinig mogelijkheden te creëren tegen het compact spelende Sloterdijk. In de 28ste minuut viel dan toch zomaar de 1-0. Uit een corner van Dave Jansen kopte Stephan Kalse binnen. Deze 1-0 stand bleef vervolgens ook staan tot aan de rust.

ZSGOWMS Slotyerdijk 1

Na rust ontstonden er meer mogelijkheden voor ZSGOWMS. Het was echter Sloterdijk dat de grootste mogelijkheid kreeg op de gelijkmaker. Walid Mabrouk haalde na een goede actie uit vanaf een meter of twintog en hij zag zijn inzet op de lat belanden. Dit was de enige keer deze wedstrijd dat ZSGOWMS doelman Daniël Pommerel een bal zijn kant op zag komen. Het moest van ver komen bij Sloterdijk en na rust konden zij de organisatie niet meer compact houden waardoor er meer ruimte kwam voor ZSGOWMS.

Na een aanval op de linkerkant kwam de bal rechts in de zestien voor de voeten van Remco Maasbommel die na enige aarzeling de bal in de korte hoek schoot, 2-0. Na dit doelpunt kreeg ZSGOWMS kans op kans en was het wachten op de derde treffer. Deze kwam vanaf elf meter. Na een vage scrimmage voor het doel van Sloterdijk zag de scheids een overtreding op Joey van den Broek, een penalty was het gevolg en een rode kaart voor Sloterdijk verdediger Thijmen Wierema. De penalty werd benut door Maikel Zinhagel, 3-0. Nu Sloterdijk met tien man kwam te staan zakten zij nog meer in en was het ZSGOWMS dat de aanval bleef zoeken met nog twee treffers tot gevolg. Een voorzet van Chico van Soelen werd goed gecontroleerd door Dave Jansen die de bal breed speelde op Joey van den Broek die voor de 4-0 tekende. Na een goeie combinatie tussen Maikel Zinhagel en Gerben Bolten kon laatstgenoemde de 5-0 beheerst binnenschieten in de verre hoek.