ZSGOWMS boekt degelijke overwinning in IJmuiden

In de zaterdag derde klasse B heeft ZSGOWMS de uitwedstrijd in en tegen IJmuiden winnend weten af te sluiten: 1-3. Nadat beide ploegen elkaar voor de rust in balans hielden, trok ZSGOWMS de wedstrijd in de tweede helft met drie doelpunten naar zich toe. Door de overwinning houdt de equipe uit Amsterdam-West zicht op de bovenste plaatsen en neemt het afstand van het rechterrijtje.

Op het winderige sportcomplex Schoonenberg leek IJmuiden feller uit de startblokken te komen. Het eerste speldenprikje kwam van de voet van linksbuiten Joshua Domingues, maar zijn schotje ging voorlangs. De thuisploeg creëerde in een korte tijd nog twee kansen, alleen waren beiden een gemakkelijke prooi voor ZSGOWMS-doelman Sander van den Boogaard. De wedstrijd was inmiddels een kwartier onderweg alvorens de Amsterdammers gevaarlijk werden. Davey Huisman stuurde Erwin Smajic met een steekbal de diepte in, die vanaf de linkerkant zijn tegenstander passeerde en de bal laag voorgaf op Joey van den Broek. De spits mikte deze buitenkans echter aan de verkeerde kant van de paal.

Na deze mogelijkheid nam ZSGOWMS het heft meer in handen en creëerde zelf ook een aantal kleine kansjes. Gesteund door de wind zorgden de verre uittrappen van Sander van den Boogaard voor problemen in de IJmuiden-defensie. Vlak voor rust leek IJmuiden op voorsprong te komen toen Jordi de Man een hard schot op de onderkant van de lat vuurde. Er vielen echter geen doelpunten in de eerste helft.

Waar een groot deel van de aanwezige supporters dacht dat IJmuiden in de tweede helft met de wind in het voordeel door zou drukken, keken zij raar op toen ZSGOWMS in de 48ste minuut op voorsprong kwam door een schot van Erwin Smajic. Op aangeven van Ruud den Hooglander plaatste de aanvaller de bal in de verre hoek buiten het bereik van doelman Tom Hoogendijk.

IJmuiden - ZSGOWMS

Na de openingstreffer kregen de gasten nog een tweetal kansen via aanvallen over de rechterkant. De spits kreeg op aangeven van Chico van Soelen zijn hoofd niet goed tegen de bal en een paar minuten later schoot hij over. IJmuiden bleef zich stuk lopen op de defensie van ZSGOWMS en wanneer de thuisploeg wel het gaatje in de defensie ontdekte, reageerde doelman Sander van den Boogaard alert. Zo konden de IJmuidense aanvallers niet in stelling worden gebracht. In de 75ste minuut viel dan toch de gelijkmaker toen IJmuiden op eigen helft de bal veroverde en dit keer wel aanvaller Milan van Essen in de diepte bereikte. De aanvaller bleef één-op-één met Van den Boogaard koelbloedig en tekende beheerst voor de 1-1.

ZSGOWMS leek een zwaar laatste kwartier tegemoet te gaan, maar nog geen vijf minuten later sloeg IJmuiden-verdediger Patrick Overeem een schot van Van den Broek uit het doel. Scheidsrechter Ligtvoet wees resoluut naar de stip en stuurde Overeem met rood naar de kleedkamers. Het buitenkansje werd benut door Joey van den Broek die de penalty perfect binnenschoot: 1-2.

Ijmuiden moest weer achter de feiten aan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Door de ontstane ruimte kon ZSGOWMS de score uitbreiden toen de doorgelopen Van Soelen op aangeven van Dave Jansen op doelman Hoogendijk af ging. Hij leek de bal te ver voor zich uit te spelen, moest de sluitpost daardoor omspelen en eenmaal op de achterlijn presteerde Van Soelen het onmogelijke door de bal met zijn rechtervoet over Hoogendijk heen te spelen en via de binnenkant van de paal voor de 1-3 te tekenen.

Daarmee was de wedstrijd beslist in het voordeel van de Amsterdammers. Bij de start van de tweede periode staat ZSGOWMS op een zesde plaats, twee punten achter nummer vijf Blauw-Wit/Beursbengels.

Foto boven: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!