Foto: Jeroen de Kock. ZSGO/WMS heeft nog haar zaterdag- én zondagelftal in de beker.

ZSGOWMS langs Nieuw West in doelpuntrijk duel

Het is ZSGOWMS gelukt om de reeks overwinningen van Nieuw West te doorbreken. Op Sportpark de Eendracht won de koploper van de zaterdag vierde klasse C met 2-6 . ZSGOWMS blijft koploper met twee punten voorsprong op FC Amsterdam, Nieuw West staat zesde.

Nieuw West begon met goed verzorgd positiespel aan de wedstrijd en was meer in balbezit dan ZSGOWMS. De uitploeg was daarentegen de enige ploeg die tot kansen kwam in de eerste helft. Al na 5 minuten kon Gerben Bolten opstomen langs de linkerkant. Zijn voorzet kwam keurig voor de voeten van Dave Jansen die geen moeite had om de bal binnen te schuiven, 0-1.

Nog geen 10 minuten later kreeg Maikel Sinhagel de bal in de voeten gespeeld, die goed keek naar de meegelopen Chico van Soelen en hem de bal in de voeten speelde. Van Soelen gaf de keeper het nakijken in de verre hoek en bracht de stand op 0-2. Nieuw west had nog steeds het betere positiespel maar wist Houssain Abrach voorin niet in stelling te brengen om gevaarlijk te worden. Aan de andere kant viel de 0-3 nog voor rust. Gerben Bolten kon vanaf links een voorzet geven op Sancho  van Soelen die de bal knap controleerde en feilloos binnenschoot.

Na de theepauze begon ZSGOWMS sterk aan de 2e helft. Binnen 7 minuten lag de bal alweer twee keer in het netje. Een goede inspeelpass van Michael van Diepenbos werd verlengd door Maikel Sinhagel en de bal kwam terecht bij Gerben Bolten. Voor de derde maal deze middag werd de voorzet van Gerben Bolten binnengelopen. Ditmaal was het de beurt aan Remco Maasbommel om eenvoudig voor de 0-4 te tekenen. Kort daarna kreeg Davey Huisman de bal op rechts aangespeeld, hij behield keurig het overzicht en speelde de bal het strafschopgebied in naar Sancho van Soelen die hoog in de korte hoek voor zijn tweede treffer tekende en de stand op 0-5 zette.

Direct daarna sloop de gemakzucht er een beetje in bij ZSGOWMS en werd er een stuk minder omgeschakeld en oplettend verdedigd. Het was Houssain Abrach van Nieuw West die hier zijn kans rook en uit een fraaie hoek op rechts de bal knap over doelman Daniël Pommerel heen wist te schieten. De stand werd teruggebracht tot 1-5 en Nieuw West was van plan om nog even door te zetten. ZSGOWMS dacht hier heel anders over. Na een sliding op het middenveld van Joey van den Broek beoordeelde de scheidsrechter na enige aarzeling de sliding als correct, van den Broek zette Remco Maasbommel vervolgens alleen voor de keeper en Maasbommel schoof de 1-6 binnen.

Na de 1-6 was de wedstrijd gespeeld maar probeerde Nieuw west nog wel een keer tot scoren te komen. De snelle en behendige spits Houssain Abrach kwam vrij voor het doel van Pommerel uit buitenspelpositie en schoot de 2-6 binnen. De scheidrechter kwam tot de beslissing dat het geen buitenspel was en zo werd 2-6 de eindstand op het scorebord.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)