Home / Algemeen / ZSGOWMS na anderhalf jaar onderuit op eigen veld
Foto Jeroen de Kock

ZSGOWMS na anderhalf jaar onderuit op eigen veld

ZSGOWMS heeft op sportpark Ookmeer voor het eerst sinds anderhalf jaar een thuiswedstrijd verloren in de competitie. In de zaterdag derde klasse B won Stormvogels met 2-3 van de ploeg van coach Willem Jansen.

Direct na de aftrap kon Chico van Soelen, terug na drie wedstrijden schorsing, openen op Dave Jansen die Nabil El Jaroudi zag vrijlopen en hem direct bediende. De inzet van El Jaroudi eindigde echter op de lat. Aan de andere kant was het na drie minuten wel gelijk raak. Uit een corner kon Sem Blok aanleggen vanuit de tweede lijn. Getoucheerd door het hoofd van Davey Huisman zeilde de bal het doel in en liep ZSGOWMS achter de feiten aan (0-1).

Enkele minuten na het doelpunt kreeg El Jaroudi een kopkans uit een voorzet van Ruud den Hooglander, maar de doelman van Stormvogels kon de bal nog net tot corner verwerken. El Jaroudi weet na een kleine twintig minuten dan toch te tekenen voor de gelijkmaker. Uit een verre inworp van Jansen kon El Jaroudi de bal op de borst aannemen en uit de draai in het dak van het doel kegelen, 1-1. Nog voor rust wist Stormvogels wederom op voorsprong te komen en ditmaal uit een hoge vrije trap. De grote spits Bjorn Slobbe kon het kopduel winnen en eenvoudig voor de 1-2 zorgen.

In de tweede helft ging ZSGOWMS op jacht naar de gelijkmaker en kreeg diverse grote kansen. Eerst was het de ingevallen Erwin Smajic die de bal kon breed spelen op den Hooglander maar de keeper bracht redding op zijn kopbal. Even later werd Smajic de diepte in gestuurd en één op één met de doelman verschalkte hij deze met een lob die op het dak van het doel landde. Ook nu was het driemaal scheepsrecht. Uit een voorzet van Joey van den Broek liet Smajic nu wel de keeper kansloos met zijn kopbal, maar deze werd afgekeurd voor buitenspel. Na een grote kans voor Van den Broek die de bal voorlangs schoot en Smajic die de bal vanaf een meter voor het intikken had maar uitgleed op het gladde veld was daar dan toch de 2-2. Ruud den Hooglander werd onreglementair neergelegd in het strafschopgebied. Van den Broek verzilverde de strafschop twee minuten voor het einde van de wedstrijd.

ZSGOWMS probeerde nog door te drukken voor de 3-2 overwinning maar kreeg aan de andere kant de deksel op de neus. Een bal in de diepte kon knap worden binnengeschoten in de verre hoek door Mustafa Yanik die op aangeven van Jordy Miedema de eindstand op 2-3 bracht voor Stormvogels.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag derde klasse B.

Archief foto Jeroen de Kock: Coach Willem Jansen