ZSGOWMS pakt eerste periode na overwinning op OSC

Het zaterdagelftal van ZSGOWMS heeft de eerste prijs van dit seizoen binnen. Een overwinning tegen laagvlieger OSC was genoeg om de eerste periode te winnen in de vierde klasse C.. Het werd woensdagavond uiteindelijk 6-2. Grote man aan de zijde van ZSGOWMS was Gerben Bolten met drie doelpunten.

Ondanks het grote verschil in punten op de ranglijst was het geen gemakkelijke wedstrijd voor de thuisploeg. OSC heeft sinds de winterstop een sterke reeks neergezet en bood zeker in de eerste helft goed tegenstand. ZSGOWMS had na drie minuten al op voorsprong moeten komen, maar de geheel vrijstaande Remco Maasbommel besloot de bal af te leggen in plaats van in het net te schieten.

Daarna volgde een periode waarin OSC feller was dan ZSGOWMS. De thuisploeg speelde ongeconcentreerd en werd meerdere malen afgetroefd door OSC. Een schot en een kopbal van OSC-spits Rami gingen net over. Vlak voor rust was het dan toch ZSGOWMS dat op voorsprong kwam nadat Joey van den Broek een hoge bal verlengde op Gerben Bolten. Bolten passeerde op snelheid zijn tegenstander die nog probeerde vast te houden. Al vallend schoot hij de 1-0 binnen.

Na de rust was ZSGOW beter bij de les en domineerde het de wedstrijd. De thee was nog niet op of de 2-0 lag er al in. Wederom was het Bolten die na een goede actie van Joey van den Broek beheerst binnenschoot. De 3-0 werd vanaf elf meter binnengeschoten door Van den Broek nadat Bolten in het strafschopgebied werd neergelegd. Na de 4-0 en derde van Bolten was de buit binnen.

OSC deed nog iets terug, maar daarna was het Chico van Soelen die het verschil weer op vier doelpunten bracht. Dat het nog 5-2 werd, was te wijten aan de scheidsrechter die een strafschop toekende aan OSC, waar niemand anders een overtreding zag. Het slotakkoord was voor Remco Maasbommel die zijn solo afsloot met een vlammend schot (6-2).

Na afloop uiteraard blije gezichten aan de kant van ZSGOWMS dat zich in ieder geval heeft verzekerd van nacompetitie. Kijk voor de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)