Home / Algemeen / ZSGOWMS pakt koppositie met beide handen vast
ZSGOWMS-RAP

ZSGOWMS pakt koppositie met beide handen vast

Het scenario was op voorhand duidelijk. Bij winst van de inhaalwedstrijd tegen RAP zou het zaterdagelftal van ZSGOWMS de koppositie overnemen van Vlug en Vaardig en wordt een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. Het ervaren elftal van RAP kon lang mee, maar het werd uiteindelijk een duidelijke 3-0 overwinning voor de koploper.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat RAP de huid zo duur mogelijk probeerde te verkopen. Na nog geen 30 seconden spelen werd Chico van Soelen onreglementair neergehaald, hetgeen de eerste gele kaart van de wedstrijd opleverde. RAP zakte ver in en probeerde via de verre uittrappen van doelman Moorman de lange en sterke spitsen De Jong en Driesen te bereiken. Dit werd echter vakkundig opgelost door de defensie van ZSGOWMS. Zelf kwam de thuisploeg niet verder dan halve kopkansen voor Stephan Wijsman en Joey van den Broek.

Een misverstandje tussen Carlos Lieuw a Soe en Daniel Pommerel leverde RAP een vrije trap net buiten het strafschopgebied op. Deze werd echter goed gepakt door doelman Pommerel, die wederom de baas was in zijn eigen doelgebied. ZSGOWMS werd inmiddels gevaarlijker en kwam bijna op voorsprong toen Van den Broek zich door de defensie rommelde maar uiteindelijk op doelman Moorman stuitte. Niet veel later was het toch raak voor de spits toen hij een goede vrije trap van Dave Jansen in het uiterste hoekje van het doel kopte (1-0).

Sancho van Soelen moest de strijd vlak na dit doelpunt staken, nadat hij op zijn kuit werd getrapt door een RAP-speler. Deze had met rood voor natrappen moeten vertrekken , maar scheidsrechter Du Mortier oordeelde milder. Vlak voor rust spatte een schot van Zinhagel nog op de lat uiteen.

Na rust was de thuisploeg duidelijk de betere. Voor zover het slechte veld het toeliet werd er goed gecombineerd. RAP-doelman Moorman hield zijn ploeg met een aantal katachtige reflexen in de wedstrijd. Het duurde tot halverwege de tweede helft alvorens het verzet van RAP echt gebroken werd. Dave Jansen kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en tekende met een hard, laag schot in de verre hoek voor het tweede doelpunt van de avond en zijn tiende van het seizoen. Tien minuten voor tijd zorgde Maikel Zinhagel voor de derde en mooiste goal van de avond door de bal vanaf zo’n 20 meter op de pantoffel te nemen. De bal ging hoog over de kansloze RAP-doelman heen.

Met nog vier wedstrijden te gaan (één meer dan concurrent Vlug en Vaardig) heeft ZSGOWMS de beste papieren om aan het einde van het seizoen met de schaal te staan. Aanstaande zaterdag staat voor ZSGOWMS de uitwedstrijd bij OSC op het programma en moet Vlug en Vaardig aantreden tegen RAP.

Verslag: Michael van Diepenbos
Foto: Jeroen de Kock