Home / Algemeen / ZSGOWMS uitgeschakeld in beker

ZSGOWMS uitgeschakeld in beker

Derde klasser ZSGOWMS heeft vanavond (donderdag) niet de laatste zestien van het KNVB bekertoernooi van het district West 1 weten te halen. De Amsterdammers verloren op Sportpark Ookmeer met 0-5 van Always Forward uit Hoorn. De ploeg van Rob Rijnink was kansloos.

Het duel tussen de twee derde klasseren was al meerdere malen afgelast. Vanavond was het veld goed bespeelbaar maar werd het in de loop van de wedstrijd door de vorst steeds harder waardoor het af en toe moeilijk voetballen was. Trainer Rob Rijnink had geen rekening gehouden met deze ruime nederlaag: ” Zij waren veel beter. Op deze zege valt dan ook niets aan te merken. Ik had hier geen rekening mee gehouden.”

ZSGOWMS, dat een erg wisselvallig seizoen kent, stond met rust 0-2 achter. “Na rust begonnen we wat meer druk te zette”, zegt Rijnink. ” Maar juist op dat moment viel de 0-3 en toen was het gebeurd. Wij presteren al het hele jaar wisselvallig en dat geldt eigenlijk ook een beetje voor Always Forward. Dit had ik niet zien aankomen.”

De doelpunten voor de Hoornse ploeg werden gemaakt door Jan Jaap Schaper (2x), Melvin Swiers (2x) en Jim Bouwhuis.

De toekomst van Rijnink bij ZSGOWMS is ook nog onzeker. “We hebben helemaal nog niet met elkaar om tafel gezeten. Ik weet ook niet wat ik wil. Dat heeft trouwens niets met de resultaten te maken. Ik weet gewoon nog niet wat ik wil.”

De uitschakeling van ZSGOWMS betekent dat alleen JOS Watergraafsmeer nog actief is in het bekertoernooi. Op 7 maart spelen de Amsterdammers thuis tegen topklasser ADO’20 uit Heemskerk. Always Forward neemt het nu op tegen topklasser Hollandia.

Kijk voor alle uitslagen en het programma op de bekerpagina.

Foto: Rob Rijnink (archief)