Home / Zaterdag 4e / ZSGOWMS verslaat het Robinhood van Pienaar
ZSGOWMS

ZSGOWMS verslaat het Robinhood van Pienaar

De regenbuien vielen naar beneden boven het kunstgras van ZSGOWMS. Twee Amsterdamse clubs uit de 4 klasse stonden zaterdagmiddag tegenover elkaar. Robinhood met onderen meer oud profvoetballers Steven Pienaar en Quincy Owusu-Abeyie zag hun ongeslagen reeks verbroken worden. 

Beide teams begonnen energiek aan de eerste helft en waren duidelijk op zoek naar de snelle openingstreffer. ZSGOWMS vond een paar keer achter elkaar de ruimte achter de verdediging van Robinhood, maar de thuisploeg beloonde zichzelf niet met een doelpunt. Robinhood was slordig aan de bal en gaf ZSGOWMS het gevoel dat zij niet kansloos waren tegen de koploper. Pienaar was daar niet blij mee. De centraal verdedigende middenvelder zat nog altijd vol passie en coachte voortdurend zijn ploeggenoten. 

Na 10 minuten kreeg de thuisploeg een penalty. Ellias Aallouch nam de taak op zich en stuurde de keeper de andere kant op. Grote uitgespeelde kansen waren er niet, maar de wedstrijd was zeker niet saai. Jo-Andy Maduro speelde de bal terug naar Asumani Kabuye. Wat de keeper van Robinhood even vergat was dat zijn eigen teamgenoot de bal speelde, waardoor die hem niet in zijn handen mocht pakken. Kabuye had even kortsluiting of zag niet dat de bal van zijn eigen speler kwam. De scheidsrechter kon niks anders doen en floot voor een terugspeelbal. De eerste indirecte vrije trap werd gescoord, maar scheids had al gefloten voor te vroeg inlopen. De indirecte vrije trap moest over. Vanaf 8 meter werd er op doel geschoten, maar de bal werd van de lijn gehaald door Robinhood. 

De wedstrijd speelde zich veel af op het middenveld, maar Robinhood vond wel steeds meer de goal. Zij vonden vaak de ruimte over de rechtsback en daar had ZSGOWMS het erg moeilijk mee, maar de grootste kans kwam van links. Robinhood gooide de bal goed voor en Abdou Jobe stond helemaal vrij in de zestien, maar Jobe kreeg de bal niet achter Danilo Govedarica. Robinhood zocht wederom de aanval over rechts. Kobe Owusu probeerde het maar een keer van afstand. Govedarica had het moeilijk met harde streep van Owusu en kon de bal niet klemmen, maar Spencer Amankwah kon daar niet van profiteren. Geen minuut later was het wel raak en maakte Amankwah alsnog de 1-1. Beide ploegen kregen nog wat kleine kansen, maar ZSGOWMS voor de tweede keer op voorsprong via een penalty. Er was nog even overleg met de grensrechter of de penalty wel gegeven mocht worden, maar naar een kort overleg mocht Mitchell van Friderici de bal op de penaltystip neer leggen. Friderici twijfelde niet en schoot zijn ploeg met een voorsprong de rust in.

Beide teams kwamen met de juiste mentaliteit uit de kleedkamer en begonnen scherp aan de wedstrijd. Veel strijd levert veel duels op de scheidsrechter zag dat ook en greep in waar het nodig was. Jonathan Mugula kreeg kort na rust geel en niet heel lang daarna volgde zijn tweede gele kaart. Robinhood stond al achter en moest het ook nog 32 minuten lang met een man minder doen. ZSGOWMS speelde goed uit de organisatie in de eerste helft, maar met een man meer werd het spel van de thuisploeg niet beter. De spelers gingen elkaar uit de wedstrijd praten en konden niet de rust bewaren.

Nana Tutu bracht in de tweede helft Quincy Owusu-Abeyie in. Owusu-Abeyie moest rust in het team brengen en nam de plek van Pienaar over. Hij verlegde het spel veel en zag goed waar ruimtes lagen. De ruimtes lagen aan zijkanten. De buitenspelers werden veel gezocht, maar kwamen niet heel vaak langs de backs van ZSGOWMS die allebei een goede wedstrijd speelde. In de 63ste minuut kwam Robinhood wel erdoor via links en gaf de bal snel hoog voor. De bal bleef lang in de lucht, maar Igor Sana wist al hoe hij de voorzet af ging maken. Sana maakte een wereldgoal en liet een kleine groep mensen versteld staan. Sana maakte een omhaal en zette zijn ploeg weer op gelijke hoogte met ZSGOWMS. 

De thuisploeg leek wel zenuwachtig te worden door de rode kaart en werd erg slordig, maar Robinhood profiteerde daar niet van. In de 84ste minuut was ZSGOWMS wel zuiver stuurde vanuit rechts Friderici diep. Friderici dacht niet na een maakte koelbloedig de 3-2. De emoties liepen in de slotfase een beetje hoog op en floot de scheidsrechter precies na 90 minuten af.

De trainer van ZSGOWMS was na afloop heel erg te spreken over de eerste helft en gaf ook duidelijk aan dat de tweede helft aan de bal niet goed was. “We gaan te veel tegen elkaar praten en laten onze voeten minder spreken, maar ondanks dat ben ik wel heel blij met de 3 punten.” Iedereen vond het mooi om tegen Pienaar te spelen. “Het is mooi dat zo’n grote speler hier tussen de jongens op het veld staat. Het is een hele aardige man en het is toch wel speciaal dat je van Pienaar zijn team wint.”

Nana Tutu was na afloop iets minder blij met het resultaat, maar ziet wel in dat zijn jongens dit even nodig hadden. “We staan na vandaag weer met beide voeten op de grond. Het was een moeilijke wedstrijd die veel afspeelde op het middenveld. De kansen grote kansen bleven uit en die hadden we meer moeten creëren,” aldus Tutu.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4e

Tekst: Auke Kooreman

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend