ZSGOWMS wint na valse start overtuigend van Sloterdijk

In de zaterdag vierde klasse C heeft ZSGOWMS na een  slechte start uiteindelijk overtuigend gewonnen van Sloterdijk. Terwijl de uitploeg na twintig minuten tegen een 1-0 achterstand aankeek, ging ZGSOWMS toch nog met een 4-1 overwinning naar huis.

ZSGOWMS trad aan met een krappe selectie, zonder de gebroeders van Soelen en Carlos Lieuw a Soe, en maakte het zichzelf erg lastig in de eerste helft. Het spelbeeld was rommelig en tekenend waren de vele verkeerde keuzes en onnauwkeurige passes. Na drie minuten kon Sloterdijk-spits Pascal Vos met een vrije trap al voor enig gevaar zorgen voor het ZSGOWMS-doel. Het enige gevaar van de uitploeg kwam vanuit corners. Sloterdijk-doelman Van Kleef moest een kopbal van Joey van den Broek uit de bovenhoek tikken.

Na zo’n 20 minuten kwam Sloterdijk op voorsprong toen alweer een vrije trap achter de verdediging van ZSGOWMS werd gelegd. Deze werd vervolgens vanaf rechts hard en strak in de 5-meter voorgegeven en verdween via het lichaam van Stephan Kalse achter doelman Pommerel (1-0).

Nog voor rust had de uitploeg deze achterstand weggewerkt. Gerben Bolten dribbelde zich, na een goede combinatie op rechts, een weg door het vijandelijke strafschopgebied en vond de ruimte om het doel onder vuur te nemen. Van Kleef was kansloos op de inzet van Bolten.

Niet veel later werd een vrije trap van Dave Jansen verlengd door Joey van den Broek op Stephan Kalse. Die herstelde zich uitstekend door de bal over Van Kleef in de verre hoek te koppen. De 1-2 voorsprong zorgde voor meer rust aan de kant van ZSGOWMS.

ZGSOWMS Sloterdijk 2

Na de rust speelde ZSGOWMS veel beter. Na 60 minuten gaf Jansen een lange bal op Remco Maasbommel die verlengde op de doorgelopen Joey van den Broek. De spits wipte de bal over de uitgekomen doelman heen en tekende hiermee voor de 1-3.

Sloterdijk probeerde met man en macht de aansluitingstreffer te maken. Dit lukte bijna toen de snelle buitenspeler Walid Mabrouk door de verdediging heen brak, maar Daniel Pommerel was op tijd uit zijn goal om een doelpunt te voorkomen.

ZSGOWMS kreeg meer ruimte om te voetballen en creëerde ook nog een handjevol kansen. Calvin Leps kon zichzelf op zijn verjaardag belonen door de 1-4 te maken, maar een verdediger blokte zijn inzet. Ook Gerben Bolten had de bal voor het inschieten vanaf een metertje of 20, maar besloot de bal mee te geven aan Remco Maasbommel. De 1-4 viel uiteindelijk toch toen Joey van den Broek op randje buitenspel werd weggestuurd door Michael van Diepenbos. Één op één met de keeper bleef van den Broek rustig en tekende voor zijn tweede van de middag.