ZSGOWMS wint topper in vierde klasse van RAP

De topper in de zaterdag vierde klasse C tussen RAP en ZSGOWMS is geëindigd in een 2-3 zege voor de ploeg uit Amsterdam West. ZSGOW is nu de enige ploeg in deze afdeling zonder punt verlies.

Na zeven minuten spelen kreeg Joey van den Broek  van ZSGOWMS de bal ingespeeld op de rand van het zestienmetergebied. Hij draaide weg van zijn tegenstander maar schoot de bal over. Achterin was Carlos Lieuw a Soe het slot op de deur bij de uitploeg. Hierdoor was het lastig voor RAP om gevaar te stichten met de lange bal. In de eerste twintig minuten brak ZSGO/WMS regelmatig door de defensie van RAP maar faalde in de afronding.
DSC_0104

Na een goede aanval in de 25ste minuut kwam de bal bij Gerben Bolten die zijn man met een dubbele schaar wist te passeren, vanaf de achterlijn wist hij de bal strak voor het doel te krijgen en het was Remco Maasbommel die de bal bij de tweede paal kon binnenlopen. Na de 0-1 zakte het spel van ZSGO/WMS en wist RAP één maal goed door te komen via de linkerkant. Het was meteen goed voor een doelpunt, Bart Driessen werd aangespeeld in het zestienmetergebied en bedacht zich geen moment. Hij haalde uit en Sancho van Soelen, deze week in het doel stond in plaats van op de rechterflank, verwachtte de bal niet in de korte hoek, 1-1.

De wedstrijd kabbelde de laatste tien minuten voort tot aan de rust. Eenmaal uit de kleedkamer probeerde beide ploegen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het was ZSGOWMS dat de meeste kansen wist te creëren maar deze niet in doelpunten wist om te zetten. RAP hanteerde veelal de lange bal maar kreeg het op deze manier niet voor elkaar om de twee grote spitsen te bereiken.
DSC_0027

Langzamerhand sloop de vermoeidheid er in bij beide ploegen  en kwam de wedstrijd een beetje op slot te zitten. Waar het vorige week nog Sancho van Soelen was die de wedstrijd openbrak, was het deze week de beurt aan zijn oudere broer Chico van Soelen. Na zeventig minuten kreeg hij de bal aangespeeld en sneed tussen twee man door het strafschopgebied binnen. Ook de twee volgende verdedigers wist hij te passeren tot hij op hoogte van de penaltystip alleen voor de keeper stond en met rechts de bal kon binnenschieten, 1-2. Dit doelpunt kwam als een bevrijding voor ZSGO/WMS dat kort daarna meteen de 1-3 scoorde. Jordy Schulz brak door op de linkerkant en gaf een perfecte bal op maat waar wederom Remco Maasbommel bij de tweede paal tegenaan kon lopen.

De wedstrijd leek gespeeld en RAP leek uit gestreden. Maar niets was minder waar, een lange bal viel over de verdediging van ZSGO/WMS en Bart Driessen wist daarvan te profiteren door de bal mooi uit de lucht over doelman Sancho van Soelen heen te schieten. De laatste tien minuten probeerde RAP te tekenen voor de gelijkmaker maar was het ZSGO/WMS dat de kans kreeg om verder uit te lopen maar dit gebeurde niet.