ZSGOWMS (zaterdag) klaar voor DOVO na zege op Pancratius

Zaterdag vierdeklasser ZSGOWMS is na de 8-1 overwinning  ij Pancratius klaar voor de beverkraker tegen zaterdag hoofdklasser DOVO. De ploeg van coach Willem Jansen won met 1-8 in Badhoevedorp en kan zich nu volledig richting op de ontmoeting met de ploeg van Hans Kraaij komend weekend in de beker.

Na het slechte resultaat van vorig weekend had ZSGOWMS wat recht te zetten en dat was duidelijk te zien. Al na vijf minuten speelde Chico van Soelen de bal in de loop mee van Joey van den Broek die oog in oog met de doelman niet faalde, 0-1. Nog geen vijf minuten later passeerde Remco Maasbommel zijn back en legde de bal terug op de geheel vrijstaande Gerben Bolten die snoeihard voor de 0-2 tekende. ZSGOWMS bleef kansen creëren en druk geven op de achterhoede van Pancratius. Na ongeveer 20 minuten spelen belandde een perfect aangesneden vrije trap van Dave Jansen in de verre hoek en dit betekende de 0-3.

Pancratius kon weinig onder de druk uitvoetballen en kwam maar een paar keer gevaarlijk voor het doel van Daniël Pommerel. Nadat een klutsbal voor de voeten van Julien Mallens kwam schoot deze de bal echter over. Ook een afstand schot van diezelfde Julien Mallens werd gepareerd door de doelman van ZSGOWMS. Na deze twee hachelijke situaties kwam een mooie aanval uiteindelijk terecht bij Sancho van Soelen. De keeper wist zijn schot nog tegen te houden maar in de rebound was hij kansloos op het afwerken van Gerben Bolten, 0-4. Nog vlak voor rust maakte ZSGOWMS ook nog de 0-5, een voorzet van Gerben Bolten viel in de voeten van Remco Maasbommel die de bal via verdediger Zeno Voskuilen het doel in kreeg.

Na de theepauze viel binnen een minuut al de 0-6. Remco Maasbommel begon aan een lange slalom tussen de verdedigers van Pancratius door. Op het laatste moment gaf hij de bal mee op Joey van den Broek die wederom oog in oog met de doelman het net wist te vinden. Nog geen 10 minuten later was het alweer raak voor de uitploeg. Een effectballetje van Dave Jansen stuiterde op een meter of 18 van het doel voor de voeten van Chico van Soelen die de bal meteen op zijn pantoffel nam en deze verdween in de rechterbovenhoek, 0-7.

Even later wist Sancho van Soelen de bal tussendoor te steken op Gerben Bolten die vervolgens hard onder de keeper doorschoot en zo de 0-8 kon laten noteren. Na de 0-8 werd ZSGOWMS wat slordig en kon Pancratius zo nu en dan onder de druk uitvoetballen. Dit resulteerde in wat kleine kansjes en de enige tegentreffer. Een goeie actie op links kon worden teruggelegd op Adil El Khaldi die de enige thuistreffer binnen kon schieten. Ook na de 1-8 kreeg ZSGOWMS nog genoeg kansen om de score nog hoger te laten uitvallen. Met een beetje pech en af en toe de verkeerd keuze slaagde zij er niet in om deze kansen te verzilveren waardoor 1-8 de eindstand bleef.