ZSGOWMS zaterdag steeds dichterbij kampioenschap na winst op OSC

In de zaterdag vierde klasse C was het de koploper die op bezoek ging bij OSC. Winst voor beide ploegen was noodzakelijk, aangezien ZSGOWMS voor de titel speelt en OSC nog in de race is voor het winnen van de tweede periode. Het werd uiteindelijk 9-0 voor de bezoekers en met deze overwinning houdt ZSGOWMS het heft in eigen handen.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en probeerde via de lange bal de snelle spits Rami te bereiken. De spitsen konden echter geen potten breken in de verdediging van ZSGOWS. Na een zwak begin leek de uitploeg de score te openen. Chico van Soelen zette een actie in en schoot vanaf 20 meter op het doel. De keeper van OSC liet de bal los en spits Joey van den Broek kon de bal rustig afmaken. Iedereen dacht aan de 0-1 voorsprong, maar de scheidsrechter besliste anders op het advies van zijn assistent. Deze situatie heeft zich in de eerste helft vier keer voorgedaan, maar in de rust stond het toch al 0-2 voor de bezoekers. Na een corner van Michael Zinhagel was het Joey van den Broek die bij de 2e paal kon inschieten. De 0-2 volgde kort daarop toen Dave Janssen de diepgaande Davey Huisman inspeelde. Huisman gaf de bal strak voor en Zinhagel kon de bal gemakkelijk langs de keeper schieten.

Aan het einde van de eerste helft kon Rami van OSC het veld verlaten toen hij door het lint ging tegen de scheidsrechter. Dit was het moment dat OSC knakte. In de eerste helft kon de thuisploeg nog goed bij blijven, maar in de tweede helft walste ZSGOWMS over OSC heen. Het duurde even, maar uiteindelijk was het Zinhagel die met een actie zijn man omspeelde en voor zijn tweede van de middag tekende. De 0-4 kwam van de voeten van Chico van Soelen, die met een hard schot het netje wist te vinden. Gerben Bolten, die terug kwam van een blessure, mocht ook nog dertig minuten mee spelen. Hij stond net koud in het veld toen de links buiten diep werd gestuurd en gemakkelijk de 0-5 binnen kon schieten. Direct na de aftrap was het alweer 0-6. Joey van den Broek onderschepte de bal en kon alleen op de keeper af. Via de binnenkant van de paal maakte ook hij zijn 2e van de middag.

Net als Bolton was ook invaller Sancho van Soelen trefzeker. Na een mooie aanval gingen van den Broek en van Soelen met een dubbele één twee door de verdediging van OSC heen gingen. Het eindstation was van Soelen, die vanaf de randje zestienmeter kon binnen schieten. Het slotakkoord was voor van den Broek, die ook de laatste twee doelpunten voor zijn rekening nam en daarmee met drie doelpunten in totaal een productieve middag kende. Door de overwinning heeft ZSGOWMS één punt voorsprong op naaste achtervolger Vlug en Vaardig.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag vierde klasse C.

Verslag: Joey van den Broek

Archieffoto HAV: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!