ZSGOWMS zet concurrent FC Amsterdam opzij

In de zaterdag vierde klasse C heeft ZSGOWMS goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap door naaste belager FC Amsterdam van zich af te schudden. Op Sportpark Ookmeer werd het een zwaar bevochten, maar verdiende 2-1 overwinning voor de koploper.

Aangezien de top-3 van de ranglijst week na week geen punt verspeeld moet het verschil in de onderlinge ontmoetingen gemaakt worden. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen bleven beide ploegen op een gelijkspel steken door een gelijkmaker van ZSGOWMS in de slotseconden. Ook nu werd het duel in de slotminuten beslist.

Beide ploegen speelden vanaf het eerste fluitsignaal voor de winst, maar ook defensief waren de zaakjes op orde. Hierdoor werden de duels vooral op het middenveld uitgevochten. De enige uitgespeelde kans voor FC Amsterdam werd meteen in een doelpunt omgezet toen de snelle buitenspeler Akrah de diepte in werd gestuurd. Hij passeerde doelman Pommerel met een verassend schot in de verre hoek. (0-1)

De thuisploeg raakte niet in paniek en bleef het eigen spel spelen. Er waren wel wat gevaarlijke momenten voor het FC Amsterdam-doel, maar te vaak ontbrak het aan een succesvolle eindpass. Voor rust had ZSGOWMS nog een penalty moeten krijgen toen Gerben Bolten in de 16-meter een aanslag op zijn standbeen te verwerken kreeg. Als gevolg hiervan moest Bolten in de tweede helft de strijd ook staken.

Na de rust trok ZSGOWMS de wedstrijd steeds meer naar zich toe. FC Amsterdam werd bij de keel gegrepen en vastgezet. FC Amsterdam-doelman Castillo hield zijn ploeg knap staande door een vrije trap van Chico van Soelen te pareren, maar de gelijkmaker hing in de lucht. Deze kwam er even later ook doordat Dave Jansen een vrije trap van Chico van Soelen hard binnenkopte. (1-1)

ZSGOWMS bleef doordrukken en FC Amsterdam kon alleen nog gevaarlijk worden via snelle counters. Laatste man Carlos Lieuw a Soe kon met zijn snelheid steeds de angel uit deze counters halen. 5 minuten voor tijd kwam ZSGOWMS verdiend op een 2-1 voorsprong toen Maikel Zinhagel met een knappe sleepbeweging zijn tegenstander passeerde en via een combinatie door het midden met Joey van den Broek alleen voor doelman Castillo verscheen. De ervaren Zinhagel schoof de bal beheerst binnen en de overwinning was een feit.

De wedstrijd kreeg in de slotminuten nog een zwart randje toen een FC Amsterdam-verdediger door het lint ging en Chico van Soelen meerdere malen in het gezicht sloeg. Deze belachelijke actie werd terecht met een rode kaart bestraft.

Met nog 6 wedstrijden te gaan heeft ZSGOWMS (met een wedstrijd minder) nu 1 punt voorsprong op Vlug en Vaardig en 3 punten op FC Amsterdam. Op Tweede Paasdag speelt ZSGOWMS de inhaalwedstrijd thuis tegen RAP.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!