Zuidoost United alleen aan kop na zege bij De Meer

In de vierde klasse F heeft Zuidoost United de topper tegen De Meer met 2-3 winnend afgesloten. Nadat het elftal van Paul Esajas in de beginfase op achterstand kwam wisten de bezoekers met drie goals voor rust de zege veilig te stellen. Doordat medekoploper Swift verrassend verloor staat Zuidoost United nu alleen aan kop.

De Meer begon sterk aan de wedstrijd en kwam in de vijfde minuut al op voorsprong. David Hylkema gaf een assist op Stefan de Vries en de aanvaller schoot met links hoog binnen. De eerste mogelijkheid voor de gasten was in de achtste minuut, spits Henny Manis stuitte echter op doelman Joey Hidding. Na een kwartier kwam werd Zuidoost United steeds dominanter en werden de gastheren onder druk gezet. Dit resulteerde in de 34ste minuut in de gelijkmaker. Waar Kevin Bobsen in eerste instantie nog faalde wist Manis uit de daaropvolgende corner via het hoofd wel te scoren.

Juichen de meer
De Meer juicht na de vroege voorsprong

Nog geen minuut later lag de tweede ook achter doelman Hidding. Manis wist na een corner opnieuw toe te slaan en zorgde voor de 1-2 tussenstand. Vlak voor rust leek de wedstrijd al beslist toen Zuidoost United de derde goal kon maken. Bobsen stuurde Orvil Blankeldaal weg en de spits schoot hoog binnen.

IMG_9445
Doel van Zuidoost United onder vuur genomen door De Meer

De Meer probeerde met een wissel en een omzetting in het veld het spel na rust meer na zich toe te trekken. Desondanks kregen de gasten na rust de eerste kansen en werd er een goal afgekeurd wegens buitenspel. Nadat de bezoekers een half uur voor tijd een niet te missen kans naast schoten kwam De Meer beter in de wedstrijd. Zuidoost United werd onder druk gezet en dit resulteerde in de 67ste minuut in de aansluitingstreffer. Louis Achterberg wist een afgeslagen schot tot doelpunt te promoveren en bracht de spanning terug in de wedstrijd. De Meer probeerde het in de slotfase nog wel maar kwam niet meer tot kansen en zo eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning voor Zuidoost United.