Home / Algemeen / Zuidoost United stuurt 200 leden weg

Zuidoost United stuurt 200 leden weg

Voetbalvereniging Zuidoost United, een fusie tussen SV Bijlmer, KSJB en Kismet’82, heeft 200 van haar 500 leden geroyeerd zo meldt het Parool vandaag. De club is pas drie jaar bestaat kampt met een schuld van ruim een ton bij het stadsdeel.

“De betalingsdiscipline van de leden is een structureel probleem”, zei Emile Jaensch ,stadsdeelbestuurder van Zuidoost, afgelopen zaterdag al in Het Parool. Voorzitter Ronald Esajas kwam vandaag in die zelfde krant met een hard besluit door 200 van de 500 leden te royeren. De wantbetalers zijn inmiddels bij de KNVB aangemeld zodat ze nergens anders kunnen spelen tot dat ze aan hun verplichtingen hebben voldaan. Esayas in Het Parool: “ We hebben van alles geprobeerd. We hebben het zelf geprobeerd, een incassobureau ingeschakeld en tevens een bestuurder met veel ervaring in Zuidoost.”

Het uitblijven van contributie van de leden heeft er voor gezorgd dat de club het water inmiddels aan de lippen staat. Esayas: “Van de kinderen heb ik slapeloze nachten gehad. Zij kunnen er niets aan doen dat hun ouders de contributie niet betalen. Met de senioren heb ik geen medelijden. Zij hebben de club willens en wetens aan de rand van de afgrond gebracht.”

Als oplossing komt er namens het stadsdeel een kwartiermaker en tevens heeft de club besloten straks, naast het weekend, nog maar drie dagen per week open te zijn. Ook heeft het een verzoek ingediend bij de KNVB om alle twintig teams te gelijk thuis te laten spelen zodat het daaropvolgende weekend het clubhuis dicht kan blijven. Esajas: “Alle beetjes helpen op dit moment.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)