Zuidoost United verslaat CTO’70 in wedstrijd met twee gezichten

Zuidoost United blijft de druk opvoeren bij KDO. De thuisclub versloeg CTO’70 met 4-2 waardoor het verschil tussen de koploper en de Amsterdammers een punt blijft. Het elftal uit De Kwakel heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en kan aankomend weekend het verschil naar vier punten brengen. Minpunt voor Zuidoost United was de rode kaart voor Orville Blankendal, de aanvaller mist hierdoor zeer waarschijnlijk de belangrijke laatste wedstrijden in de race om de titel in zondag 4F.

De eerste kans van de wedstrijd is na 5 minuten voor CTO wanneer Georgie Benschop een vrije schotkans krijgt op de rand 16 meter, maar hij mikt te hoog en de bal gaat over. In de achtste minuut een aanval van Zuidoost United waar de  warrige leidende scheids tot ontzetting van CTO’70 een “onterechte” penalty geeft. Henny Manis benut het buitenkansje en schiet de 1-0 tegen de touwen. Zuidoost United is sterker en zet druk naar voren, waardoor Virgil Lieuw-A-Soe in de 15e minuut rand 16 meter de bal hoog in het doel schiet, 2-0. In de 35ste minuut een snelle aanval van Zuidoost United via de rechterkant waarna er een voorzet in de 16 meter van CTO terecht komt, waar Orville Blankendal de 3-0 binneschiet. Bij een van de schaarse aanvallen van CTO krijgt Tess Abbenhues een vrije schotkans rond de 10 meter , maar de keeper van Zuidoost United brengt redding. De rust wordt bereikt met een 3-0 voorsprong van Zuidoost United.

ZO United - CTO'70

Na rust komt CTO sterker uit de kleedkamer en proberen zij meer vooruit te voetballen en zo het spel van Zuidoost United te ontregelen.  Na een goedlopende aanval krijgt Georgie Benschop een schotkans rond de 16 meter, hij schiet de bal echter net naast. In de 58ste minuut  komt Zuidoost United met 10 man te staan omdat Orville Blankedal natrapt en hierna terecht door de scheidsrechter met rood van het veld wordt gestuurd. CTO neemt steeds meer risico en in de 72ste minuut is er een mooie aanval over links en speelt Charles Loots zich goed vrij en probeert de keeper van Zuidoost United in de korte hoek te verschalken, echter zonder succes. In de 80ste minuut een snelle counter van Zuidoost United waardoor een spits één op één tegen Edward Lion komt, maar de keeper kan de bal net naast tikken.

Rond de 85ste minuut wordt Numan Yilmaz rand zestien meter ingespeeld en uit de draai schiet hij op de paal, in de daaropvolgende counter schiet ZO United op de lat en dus blijft het 3-0. Nu gaat het spel op en neer en na een mooie één twee tussen Numan Yilmaz en Rene Dolstra weet de laatste de 3-1 binnen te schieten. Vlak daarop schiet Tess Abbenhues op de lat en in de counter die erop volgt schiet Raydle Blankendal de 4-1 binnen. Rond de 88ste minuut volgt er een mooie aanval van CTO en weet Georgie Benschop de 4-2 eindstand op het bord te zetten. Al met al een wedstrijd met twee gezichten,  in de eerste helft een beter ZO United dat in het zadel worden geholpen door de warrig leidende scheids. Na het wegsturen van de speler van Zuidoost United golft het spel de laatste 30 minuten op en neer en had CTO’70 er wellicht meer uit kunnen halen.