Zure nederlaag voor De Dijk in slotfase

De Dijk heeft zaterdagmiddag een vervelende nederlaag geleden tegen Putten. Beide ploegen stonden op de ranglijst net boven de gevarenzone en konden bij winst een sprong maken. Het feest was dan ook groot bij Putten, dat de winnende goal een minuut of drie voor tijd maakte.

In de eerste helft waren er voor beide ploegen eigenlijk nauwelijks kansen te noteren. Het spel was te onrustig en slordig om echt gevaarlijk te worden. Maar de bezoekers kwamen na een half uur uit hun eerste kans meteen op voorsprong. Jefta van den Broek kreeg de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied en jaagde de bal in de verre hoek. Heel vlot daarna werd het ook 0-2, toen Wilbert Wessels uit een vrije trap kon binnen werken. De Dijk protesteerde tegen de goal, omdat de Puttense spits buitenspel zou hebben gestaan, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee. Een flinke domper dus voor De Dijk, dat in het restant van de eerste helft wel wat sterker werd, maar nog niet wist te scoren.

Dat lukte heel snel na rust wel, toen De Dijk er met drie man uitkwam en de bal naar Amir Riffi ging, die de bal binnen ramde. En waar Putten in de eerste helft twee goals snel achter elkaar maakte, deed De Dijk dat nu. Want heel snel daarna viel de 2-2, en ook die was niet onbetwist. Toen doelman Thijs Laan de bal weg stompte, stompte hij ook Riffi, die vervolgens naar de grond ging. In eerste instantie floot de scheidsrechter niet, maar na overleg met de grensrechter ging de bal toch op de stip. Riffi benutte de penalty zelf.

De wedstrijd was plotseling helemaal los en De Dijk ging op zoek naar meer, in de wetenschap dat het met een punt weinig op zou schieten. Dat De Dijk meer de aanval begon te zoeken, leverde Putten echter ook weer mogelijkheden op. “Houd rust aan de bal”, was dan ook het mantra dat De Dijk-trainer André Teuling meerdere malen het veld in schreeuwde. Dat lukte aardig en de Amsterdammers werden een paar keer gevaarlijk over de linkerflank met Abraham Mishouy en ook een poging van Sammy Gemmel werd nog gevaarlijk. Maar vlak voor tijd was daar Jordy van Selm, die de 2-3 maakte. Het leidde tot grote ontlading bij de bezoekers. Met Adam Akhyad en Niels Kuipers in de ploeg voor Brian Groothuesheidkamp en Lucien Wa Bwanda zette De Dijk nog een slotoffensief in, maar dat mocht niet meer baten.

Alle aanwezigen waren het er eigenlijk wel over eens dat een puntendeling beter bij de verhoudingen in de wedstrijd paste, maar daar had De Dijk uiteraard niets aan. Het bezet op dit moment de dertiende plek en speelt volgende week, als er dan nog gevoetbald wordt, de Amsterdamse derby tegen Swift.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Hoofdklasse Zaterdag B