Zuur puntverlies voor OFC in topper tegen Jong Vitesse

OFC lijkt definitief te zijn afgehaakt in de strijd om de titel in de zondag Derde Divisie. Door een puntendeling (2-2) met Jong Vitesse is het gat met de UNA, de nieuwe koploper, gegroeid naar negen punten. De remise was extra zuur, omdat OFC tot aan de 88ste minuut leidde met 2-1 en gedurende het tweede bedrijf vrijwel niets weggaf.

Hoewel Jong Vitesse zonder gearriveerde eerste elftalspelers speel, maakten de Arnhemmers direct een goede indruk. Toch viel de 0-1 pas na dertig minuten. Bo van Essen schoot, nadat hij even daarvoor een grote kans mistte na het loslaten van de bal door OFC- doelman Atam Koroglu, raak uit een voorzet van Mitchell van Bergen.

De beloften werden in de openingsfase al gevaarlijk via Van Bergen. Het talent van de Arnhemmers nam na zeven minuten een voorzet, die nog werd aangeraakt door OFC’er Bryan Ottenhoff, op de pantoffel. Zijn inzet ging maar net naast.

OFC wist voor de thee weinig te creëren dit tot onvrede van Rose, die opslag van rust de geblesseerd geraakte aanvaller Nick Kramer moest wisselen voor Martijn Tjon-A-Njoek. Het had direct effect. De spits sleepte er in de blessuretijd een corner uit. Bij zijn tweede balcontact was het raak (1-1).

Foto Peter Seijmour | Invaller Martijn Tjon-A-Njoek zorgt met zijn tweede balcontact voor de 1-1

Nadat Rose in de rust wat tactische ingrepen had gedaan kwam OFC voortvarend uit de startblokken. Nadat Vitesse via Anil Mercan nog de eerste kans had gekregen was de eerste mogelijkheid voor OFC wel direct raak. Uit een vrije trap van Tom Noordhoff kopte Mike Brantjes de bal hard achter doelman Michael Tornes voor de 2-1.

De 2-1 luidde een betere tweede helft van de Oostzaners in, die meer gevaar wisten te creëren en tegelijkertijd achterin de boel beter gesloten hielden. Toch bleef het spannend. Dat was mede te wijten aan Rachid el Yaghmouri. De OFC’er schoot in de 68ste minuut met de buitenkant van de voet net naast de verkeerde kant van de paal.

Het bleek een dure miser want in de 88e minuut zorgde Boyd Lucassen voor de 2-2. Nadat een schot van Bo van Essen in het strafschopgebied werd gekraakt kwam de bal voor de voeten van Boyd Lucassen. De verdediger reageeerde als enige attent (2-2).

Foto Peter Seijmour | Bryan Ottenhoff springt hoger dan Thomas Buitink

“Een enorm zure remise, we hadden moeten winnen”, sprak Yuri Rose na afloop. De oefenmeester verspeelde met zijn ploeg voor de tweede week op rij dure punten. “Nu is het een onoplettendheid en vorige week was het een dubieus gegeven strafschop. Het is vervelend, maar het seizoen is nog lang. In de tweede helft speelden we goed en leverden wij volop strijd, dat geeft vertrouwen.”

Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Derde Divisie.