ZVV ‘t Knooppunt bereikt ook halve finale zaalvoetbalbeker

De koploper uit de eerste divisie A van het zaalvoetbal, het Amsterdamse ’t Knooppunt, heeft verrassende halve finale van de landelijke beker bereikt. In Sporthal de Pijp werd vrijdagavond TZR Fermonia Boys met 8-6 verslagen.

In de vorige ronde hadden de Amsterdammers ook al de koploper van de eredivisie FC Marlene uit Heerhugowaard uitgeschakeld. De ploeg van trainer Karim Loukili  is bezig aan een uitstekend seizoen. Een halve finale plaats in de beker en vijf punten voorsprong.

De zege op Fermonia Boys was een historische zege omdat ’t Knooppunt  nog nooit eerder in de geschiedenis van de club de laatste vier van het bekertoernooi bereikte.

knoopppunt

Na drie minuten stond ’t Knooppunt in Sporthal De Pijp al op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Oulad Omar maar Fermonia Boys maakte via Randy Grens al snel gelijk. Diezelfde Grens zorgde ook voor de 1-2. Nog voor rust stelden de Amsterdammers orde op zaken.  Soufiane Ahahaoui zorgde voor de gelijkmaker (2-2) en Illias Bouzit zorgde voor de tweede keer in de wedstrijd dat ’t Knooppunt op voorsprong (3-2) kwam. De ploeg van Loukili miste in de eerste tot drie keer toen een tien meter trap.

Na rust liep Knooppunt uit naar 4-2 door een tweede treffer van Ahahaoui voordat Rachid Ofrany voor de 4-3 zorgde. Een spannend scoreverloop zorgde voor het nodige spektakel. Yassine Adii zorgde voor de 4-4 maar daarna na Knooppunt het heft weer in handen.  Issam Bakkali zorgde weer voor een voorsprong (5-4) en daarna leek het gat geslagen te worden. .  Achmed Baghouz (6-4) en Illias Bouzit (7-4) leken de wedstrijd te beslissen.

knooppunt

Grens zorgde met zijn derde treffer van de avond vanaf tien meter voor de 7-5. De druk nam toen en Grens maakte ook nog de 7-6. . Uiteindelijk zorgde Issam Bakkali voor de beslissing door de 8-6 te maken.

Knooppunt schakel op de weg naar de halve finale maar liefst drie ploeg uit de eredivisie uit. In de halve finale wacht drievoudig landskampioen CFE/VDL uit Eindhoven. De Amsterdammers spelen thuis.

De overige uitslagen uit de kwartfinale: TPP Rotterdam – DE Hommel 2-8, AORC/Lebo Vastgoed – Hovocubo 7-4 en Veerhuys-CFE/VDL 1-7

Later vandaag een video van de loting  en een samenvatting van de wedstrijd AORC/Lebo Vastgoed tegen Hovocubo.