Zwaar bevochten winst Vlug en Vaardig

De laatste competitiewedstrijd was al weer een maand gelden. Afgelastingen en bekervoetbal zorgden voor een vroege herfststop. Op deze laatste zaterdag leek het overigens wel de eerste winterdag: koud, zonnig en een stevige wind.

De tegenstander van vandaag in zaterdag 4B was VVA/Spartaan, met een volledig vernieuwd elftal., met een paar hele goede spelers (o.a. aanvoerder Michiel van Amerongen, rechtsachter Remco Does en uitblinker nr. 18 Joep van Duinen).

Vlug en Vaardig startte sterk. Na ruim 10 minuten gleed Dave Jansen na een voorzet van Mike Vos de bal net naast en een hoekschop van dezelfde Mike Vos werd door Marco Bouwer snoeihard tegen de lat gekopt. Het was niet de laatste keer deze middag dat hij het ‘houtwerk’ trof.

Vlak daarvoor had scheidsrechter Selier de eerste gele kaart genoteerd voor VVA, na een overtreding op Michiel van Tilburg. Het was de eerste van negen gele kaarten (vier voor VVA, vijf voor V&V). Dat doet vermoeden dat het een harde, misschien wel

een vervelende wedstrijd was, maar het tegendeel was waar. Het was een sportieve en open pot, met twee teams die de aanval zochten.

Na een kwartier maakte Remco Maasbommel – nuttig en hardwerkend – het eerste doelpunt, toen een ingooi van Dave Jansen niet goed verwerkt werd door de verdediging.1-0. Pas halverwege de eerste helft, die in een hoog tempo gespeeld werd, kreeg VVA de eerste mogelijkheid: een schot over.

Even later kon doelman Sancho van Soelen (nog steeds 17 jaar!) door goed uitlopen een doelpunt voorkomen. In het verdere verloop van de wedstrijd moest hij dit nog een paar keer doen. Tien minuten voor de rust kopte Dave Jansen uit een hoekschop van Mike Vos tegen de lat. Een minuut voor rust kwam V&V op 2-0, op tamelijk bizarre wijze. Een hoge terugspeelbal kon door doelman Hassan Eloudi, mede omdat hij tegen de zon inkeek, niet goed verwerkt worden; Mike Vos kon van dichtbij scoren.

In het eerste kwartier van de tweede helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Al na een paar minuten had V&V op 3-0 kunnen (moeten) komen toen een lob van Marco Brouwer via de hand van de keeper op de lat belandde en voor de voeten van Remco Maasbommel viel. Hij schoot de bal van dichtbij over.

Na 17 minuten kwam VVA op 2-1, toen een voorzet van Joep van Duinen – de beste man van het veld dus – door Dick Lorier ingekopt werd. Daarna was het vrouwen en kinderen eerst bij V&V. Het verloor de grip op het middenveld, maakte veel onnodige overtredingen (uitmondend in gele kaarten), maar VVA wist niet te profiteren. Bovendien deed Sancho van Soelen waarvoor hij in het doel staat: ballen tegenhouden.

V&V had nog wel twee keer kunnen scoren. De eerste keer was (weer) een hoge terugspeelbal die door de doelman weggeslagen werd (geel). De vrije trap op 10 meter van het doel werd door Mike Vos over gerost. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd schoot Marco Brouwer nog op de paal. Onmiddellijk erna incasseerde Gert van Dijk zijn tweede gele kaart en ging V&V nog een tiental spannende slotminuten in (incl. vijf minuten extra tijd). De bezoekers kregen nog één grote kans. Maar de scrimmage zo ongeveer op de doellijn leidde niet tot een treffer.