Foto Mario Wormhoudt: Tom van de Bri

Zwaarbevochten punt voor AFC tegen Kozakken Boys

Tweededivisionist AFC heeft haar eerste punt van het seizoen binnen. In Werkendam werd het 1-1 tegen Kozakken Boys. Na een vroege voorsprong door Tom van den Brink kwam AFC na rust niet meer aan voetballen toe en stond het met de rug tegen de muur.

Trainer Ton du Chatinier had zijn elftal ten opzichte van vorige op één plaats gewijzigd: Koen Bosma kreeg de voorkeur boven Johan Kulhan. AFC kende een droomstart. Al na vier minuten zorgde Tom van den Brink na een goede steekbal van Ilias Zaimi voor de 0-1. Van den Brink: “Dat was natuurlijk een superstart voor ons. We zetten daarmee de goede lijn voort die we vorige week ondanks de nederlaag hebben ingezet.”

AFC kreeg vervolgens na een vrije trap van Koen Bosma een kans op de tweede treffer. Eelke de Graaf en Sam Nijpels waren in de scrimmage dichtbij een tweede treffer. “Natuurlijk was Kozakken Boys ook gevaarlijk, vooral via spelmaker Raily Ignacio, maar we stond achterin goed. Ze pompten steeds de bal vanaf de zijkanten het strafschopgebied in. Wij bleven redelijk makkelijk overeind.”

Na een kwartier spelen raakte Sanny Monteiro voor de thuisploeg de paal en nam de druk steeds meer toe. Igancio kopte voorlangs en ook Ahmed el Azzouti raakte de paal. Na 27 minuten viel dan toch de 1-1 door El Azzouti.

In de tweede helft kwam AFC er amper aan te pas. Kozakken Boys had veelvuldig balbezit en was op jacht naar een voorsprong. Ignacio en Moreira slaagden er echter niet in om doelman Joey Potveer te passeren. AFC kreeg slecht één goede mogelijkheid op de winst, maar Koen Bosma zag zijn schot van heel ver door doelman Arends worden overgetikt.

Van den Brink: “Na rust hadden we het heel lastig. We hebben bijna driekwartier op onze helft gespeeld. Onze uitvallen waren spaarzaam, maar we zijn heel knap overeind gebleven. Als je uit bij Kozakken Boys gelijk speelt, heb je het gewoon heel goed gedaan. We hebben als team weer wat stappen gezet. Dat geeft vertrouwen voor volgende week. Ik denk dat we tegen Rijnsburgse Boys meer kans krijgen om te voetballen.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie. Maandag een samenvatting van Kozakken Boys – AFC.

Archieffoto boven: doelpuntenmaker Tom van den Brink (Mario Wormhoudt)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC