Jamal Dibi

Zwaarbevochten zege Chabab

Topklasser Chabab heeft goede zaken gedaan door de uitwedstrijd in en tegen Sneek tegen met 0-1 te winnen. Matchwinnaar werd wederom Jamal Dibi. In de 72ste minuut zorgde hij voor de enige treffer van de wedstrijd. Chabab krijgt op deze manier wat meer aansluiting met de onderkant van de middenmoot.

De wedstrijd werd behoorlijk beïnvloed door de weersomstandigheden. Harde wind en een constante regen zorgden er voor dat het voetbal niet altijd van een hoogstaand niveau was. Het zal niemand bij Chabab deren want de drie punten zijn binnen.

Sneek was, ondanks tegenwind, sterker in de openingsfase en zag een kopbal van Cees Smaal op de paal belanden na een vrije trap van Mark van der Veen. Diezelfde Smaal was niet veel later dichtbij de openingstreffer maar zijn inzet ging voor Chabab net langs de goede kant van de paal. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft niet echt tot grote kansen. Een afstandsschot van Rachid Moamedi was het gevaarlijkste wapenfeit.

In de tweede helft waren er voor beide teams ook nauwelijks kansen. Verder dan wat kleine mogelijkheden kwam Chabab niet. Twintig minuten voor tijd bediende Mohamed Moudou aanvoerder Jamal Dibi aan de rechterkant. De spelmaker van Chabab dribbelde het strafschopgebied in , kapte zijn tegenstander uit en scoorde beheerst de bevrijdende, en naar later zou blijken, winnende treffer.

Teammanager Patrick Koppenaal: “ We doen uitstekende zaken. Wij winnen en AFC, Gemert en Hollandia verliezen. Het was een zwaarbevochten maar verdiende overwinning. Een heerlijk gevoel dit.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de topklasse!

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC