Zwaarbevochten zege voor WV-HEDW in inhaalduel

Vorige week stond voor WV-HEDW een bezoek aan AZSV op de planning. De sneeuw gooide toen roet in het eten, maar toevallig stond er dit weekend al een inhaalweekend gepland voor de divisieploegen. Met een weekje vertraging reisde WV-HEDW zaterdagmiddag dus alsnog af naar Aalten. Het kon met de drie punten uiteindelijk weer naar huis: 1-2.

Op de grasmat in Aalten speelde de thuisploeg vooral lange ballen en had WV het lastig om zelf echt kansen te creëren. Het kreeg via Tim Correia in de eerste helft wel een goede mogelijkheid, maar die belandde in het zijnet. Een paar minuten voor rust was het prompt de thuisploeg die de leiding nam, dankzij een eigen goal van Nick Lammers.

Ook in de tweede helft was het lastig voor WV om erdoorheen te komen, helemaal nu de thuisploeg een voorsprong te pakken had. Toch lukte dat na ongeveer een uur, toen Correia het eindstation was van een fraaie aanval en er 1-1 van maakte. AZSV leek toch ook wel voor de drie punten te willen gaan en kwam wat meer naar voren. Dat bood ruimte en kansen voor de Amsterdammers met Correia en Tim de Jong. Aan de andere kant was AZSV ook meermaals gevaarlijk en moest Sil Fiddani meerdere keren ingrijpen.

Een paar minuten voor tijd kwam er toch een winnaar van het duel. De net ingevallen Damien de Vegt maakte uit een corner de 1-2. Die voorsprong wisten de Amsterdammers in de laatste minuten over de streep te trekken.

Zo houdt WV-HEDW keurig aansluiting met het linkerrijtje en houdt het afstand tot de gevarenzone. Volgende week krijgt WV-HEDW bezoek van Buitenpost.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)