Zwaarbevochten zege V&V op Arsenal

Vlug & Vaardig heeft in de zaterdag derde klasse B de ‘strijd tussen de promovendi’ met minimaal verschil weten te winnen van Arsenal. Een vroeg doelpunt van Youssef Oumaati bezorgde de ploeg van Edwin van der Raad de eerste thuiszege van dit seizoen: 1-0.

Op eigen veld miste Vlug & Vaardig vier basisspelers, waardoor onder andere Youssef Oumaati op het middenveld vanaf het eerste fluitsignaal mocht beginnen. Hij bewees al vroeg in de wedstrijd zijn waarde, want in de tiende minuut verschalkte hij doelman Robin van Zijll met een lob: 1-0.

In die eerste helft ging het spel op en neer. Hoewel Arsenal wat meer balbezit had, kwam het meeste gevaar van de thuisclub. De grootste kans was voor spits Marvin Calor, die na ruim een half uur alleen op de doelman afging, maar deze wist de bal op de rand van het strafschopgebied te onderscheppen. Door blessures moest Arsenal al voor rust twee spelers wisselen, onder wie spits Tom Stevens.

V&V - Arsenal

In de tweede helft was er maar één team dat aanspraak maakte op een doelpunt en dat was Arsenal. Het lukte de ploeg van Iwan Zandwijken echter niet om te scoren. De verdediging van V&V blonk uit met doelman Redouane Krap, die in de 58ste minuut een doelpunt voorkwam door de bal van de voet van een te lang treuzelende Arsenal-speler te plukken. Ook in de slotfase had hij nog een cruciale redding.

Ondanks een aantal vrije trappen in kansrijke posities en de vele hoekschoppen, lukte het Arsenal niet om het doel te vinden. Vlug & Vaardig kwam er in de laatste twintig minuten nauwelijks meer uit. De thuisploeg hield met wat geluk knap stand en kon daarmee drie belangrijke punten bijschrijven.

Door de overwinning klimt Vlug & Vaardig naar de negende plaats in de zaterdag derde klasse B. Arsenal, dat de tweede nederlaag op rij leed, blijft knap vijfde staan.