Fot John Beckman: El Abdellaouis redt Chabab

Zwak Chabab verliest van Achilles’29

Chabab is op zoek naar de broodnodige punten in de Topklasse zondag, maar had daar vandaag op sportpark “Riekerhaven” nimmer recht op. Niet dat Achilles’29 in de eerste helft de bovenliggende partij was, maar voetballend zit het allemaal wat georganiseerder in elkaar. De ploeg uit Groesbeek won uiteindeleijk met 0-2.

In de eerste minuten is het Achilles’29 dat een halve kans krijgt wat eigenlijk geen kans was. Keeper Yooussef El Abdallaoui leek over de bal heen te duiken na een voorzet. Dit leverde bijna een hachelijk moment op wat bijna zorgde voor een tegentreffer. Waar het niet dat er geen spits in de buurt was om de bal in te tikken. Toch kwam er een antwoord van Chabab. Ditmaal was het verdediger Laurens Rijnbeek van Achilles’29 die na een lange bal van achteruit de bal onder zijn voet liet doorglippen. Hierdoor kwam Nana Kwarteng oog in oog te staan met keeper Barry Ditewig.

Foto John Beckman: Chabab-Achilles’29

Kwarteng had alle tijd om een juiste keuze te maken, maar schoot de bal niet langs Ditewig die deze kans onschadelijk maakte. Dit is dan ook kenmerkend voor Chabab, waaruit blijkt dat ze de weinige kansen die ze krijgen niet weten te benutten. De eerste helft zorgde verder niet voor spectaculaire momenten. Het spel oogde van beide kanten erg statisch en meer kansen dan 2 afstandschoten van Achilles’29 waren er niet.

Foto John Beckman: Chabab-Achilles’29

De 2e helft gaf echter een heel ander beeld. In de 50e minuut is het Daan Paau die een corner lastig weet in te draaien bij de eerste paal. Abdallaoui was alert en stompte de bal weg. Uit de rebound was het Dominique Scholten die hard rakelings naast schoot. Het was duidelijk dat Achilles’29 een tandje bij wilde schakelen. Voor Chabab was het niet meer dan tegenhouden en kwam er voetballend niet meer uit. Het lukte Achilles’29 pas in de 60e minuut om de 0-1 te maken. Keeper Abdallaoui leek de bal te kunnen gaan pakken door in de goede lange hoek te duiken bij een schot van Freek Thoone, maar door een oneffenheid op het veld (polletje) maakte de bal een vreemde stuit. Hierdoor kwam de doelman van Chabab er niet meer aan en zag de bal achter zich het in het doel verdwijnen.

Foto John Beckman: Chabab-Achilles’29

Chabab deed er alles aan om zich te herpakken, maar kon geen vuist maken. Achilles’29 hield het hoofd koel en ging beter spelen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 0-2. Volgens velen hing er een buitenspelluchtje aan deze goal, maar leidsman Ritmeester en zijn assistent twijfelden niet. Freek Thoone kwam één op één met Abdellaoui en legde de bal breed op Ivo Rigter die beheerst kon binnen tikken. Iedereen viel over de leiding heen en dit gaf ook een beetje de machteloosheid aan bij Chabab. Een ploeg wat hunkert naar succes, maar (nog) niet in staat is om dit succes naar zijn eigen hand te zetten. De wil is er in ieder geval en daar zal het dan ook zeker niet aan liggen. Maar dat het een moeilijk seizoen wordt is wel duidelijk.

Verslag Mark Coonen
Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)