Zwakke omschakeling kost Zuidoost United drie punten

In de 4de klasse F is Zuidoost United op haar eerste nederlaag getrakteerd. In een door de sterke wind geteisterde wedstrijd, trok het hard werkende Swift uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind.

Het was een echte herfstdag. Niet heel koud, droog maar een forse wind. Deze wind stond in de lengterichting van het veld waardoor het niet moeilijk was om te snappen dat deze wind een grote rol zou krijgen in de wedstrijd. Zuidoost United schoot uit de startblokken. Met creatief combinatiespel werd Swift onder druk gezet. Het regende in de begin fase dan ook kansen voor de thuisclub. Johan van Wort (trainer Swift) had zijn mannen duidelijk de opdracht gegeven om hard te blijven werken. Een tegenstander die technisch veel beter is kan allen bespeeld worden met passie en strijdlust.

Toch was het Zuidoost dat de leiding nam in de wedstrijd. Na slordig met de eerste kansen om te gaan was het na 10 minuten uiteindelijk Kevin Bobsen die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Een afgeslagen aanval werd door hem opgepikt en strak binnen geschoten. Swift leek rijp voor de sloop. Met wind tegen kon de uitploeg maar moeizaam over de middenlijn komen. Vaak werd gekozen voor de lange bal, maar die kwam door de wind vaak harder terug dan dat deze weggeschoten werd.

image (2)

Na 25 minuten spelen viel Anouar Ben Salem bij Swift uit met een hamstringblessure. Dit bleek uiteindelijk de ommekeer in de wedstrijd. Larens van Beek verving Ben Salem en bleek de verdere wedstrijd een plaag voor de links- en rechtsback van Zuidoost.  Hierdoor kwam Swift steeds beter in de wedstrijd, maar de thuisclub hield toch vrij eenvoudig de controle. Echter na slordig balverlies van Zuidoost en een zeer zwakke omschakeling werd Nick Schapenkotter 3 minuten voor de rust diep gestuurd. Hij omspeelde zijn mannetje zeer fraai  en kwam met een dito voorzet. Deze werd bij de tweede paal hard binnen gekopt door van Beek. Deze 1-1 bleek uiteindelijk ook de ruststand.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Het lukte Zuidoost om te blijven voetballen en door de ballen laag te houden leken ze nauwelijks last te hebben van de wind. Er werd vaak mooi en simpel getikt en dit leverde weer een hoop kansen op. Echter waren de gastheren in de afwerking net zo slordig als in de eerste helft. Vaak werd te veel de moeilijke oplossing gezocht. Swift beperkte zich door te counteren en dat ging steeds beter. Omdat het na 30 minuten in de tweede helft nog steeds 1-1 stond,  topscorer Hennie Manis gewisseld was bij Zuidoost en het omschakelen van Zuidoost nog zwakker was dan in de eerste helft, begon het massaal opgekomen publiek van de uit club te geloven in een stunt. Deze stunt kwam er ook . Een van de counters belande pardoes bij Floor Havermans. Hij bedacht zich geen moment en schoot op doel. Via een gelukkige stuiter en een beetje hulp van de wind stuiterde de bal zo over de keeper van Zuidoost.  1-2

image (3)

Vanaf dit moment was het pompen of verzuipen. Swift beperkte zich tot het vasthouden van de 1-2. Zuidoost bleef aanvallen, maar kwam er niet doorheen. Wanneer er dan wel een gaatje gevonden werd in de verdediging van Swift, vond Zuidoost steeds een goed spelende sluitpost (Siem Kannekens) van Swift op haar weg.  Omdat de warrig fluitende scheids 1 minuut voor tijd ook weigerde de bal voor de thuisclub op de stip te leggen was het lot van Zuidoost bezegeld. Het eerste verlies en dan ook nog eens thuis. Bij Swift niets dan vreugde. De beste spelers moesten het afleggen tegen het betere collectief.

Verslag: Tim Dolstra

Foto’s: Bas van der Kroft

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)