Home / Algemeen / Zwanenburg door gelukkige zege langs VVA/Spartaan

Zwanenburg door gelukkige zege langs VVA/Spartaan

Zwanenburg heeft de eerste horde op weg naar promotie naar de derde klasse genomen. De ploeg van Mehmet Simsek schudde VVA/Spartaan in de slotfase van zich af door twee treffers van Kevin Verhoeve (2-0) en treft in de tweede ronde competitiegenoot NFC.

De openingsfase was duidelijk voor de bezoekers uit Amsterdam, die overtuigend en energiek van start gingen. Mouad Tallih nam als eerste het vijandelijke doel onder vuur, overigens zonder succes. Ondanks dat Zwanenburg zichzelf steeds meer liet zien in het duel, kreeg VVA/Spartaan nog steeds de beste mogelijkheid. Tot twee keer toe stuitte spits Rachid Abatui op doelman René Jonker. Vlak voor rust ontsnapte Spartaan-aanvaller Danny Claver aan een rode kaart nadat hij in een opstootje een kopstoot leek uit te delen.

In de tweede helft werd Zwanenburg iets doortastender, maar bleef het bij een paar speldenprikjes. Bij VVA/Spartaan nam de stootkracht met de minuut af. Het duel bleef lange tijd op slot zitten: het wilde beide ploegen niet lukken om een fatsoenlijke kans te creëren. Terwijl een bloedeloze 0-0 aanstaande leek, kwam de thuisploeg vijf minuten voor tijd verrassend aan de leiding. Kevin Verhoeve stuurde zijn vrije trap richting het doel en dit verraste iedereen dusdanig dat de bal tot ieders verbazing in het net belandde: 1-0.

Direct daarna was het opnieuw raak voor Zwanenburg. Van dichtbij deelde wederom Verhoeve de doodsteek uit aan VVA/Spartaan: 2-0. De Amsterdammers probeerden nog iets te forceren. Zo dwong Appie Challaoui keeper Jonker tot een knappe redding. De sluitpost hield zijn doel schoon door ook in de blessuretijd een penalty van Abatui te keren.

Voor VVA/Spartaan zit het seizoen erop, terwijl Zwanenburg een stap dichterbij promotie is. De ploeg van Mehmet Simsek moet komend weekend op bezoek naar NFC. In competitieverband eindigden beide onderlinge duels in een gelijkspel: 1-1 en 2-2.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Met dank aan Marcel Wagenmakers
Archieffoto: Hans van Dijk