Zwanenburg en RODA’23 in evenwicht in eerste duel

Promotie naar de tweede klasse of degradatie naar de derde klasse. Dat staat erop het spel in de tweeluik tussen Zwanenburg (3C) en RODA’2 (2B). In Zwanenburg hielden de ploeg elkaar in evenwicht (1-1). Aanstaande zondag zal in Bovenkerk de beslissing vallen.

Voor veel toeschouwers zette Zwanenburg vanaf het eerste fluitsignaal druk op RODA’23. Het resulteerde ook direct in een aantal kansen, maar doeltreffend werden ze niet. Nadat de ploeg vab Marco Bragonje Zwanenburg wat heeft laten uitrazen komt ook RODA wat meer aan aanvallen toe. Stef Leliveld, Michael Crombeen en Paul Bosse zien hun inzetten echter worden gekeerd door doelman Remco van Schagen.

1
Na een half uur spelen komt de thuisploeg dan toch op voorsprong. Een lage voorzet vanaf de rechterkant beland bij Jordy Vierbergen. Hij blijft rustig en schiet de bal hard langs doelman Daan Stevens.  Nog voor rust doet RODA wat terug. Een zwakke pass van Zwanenburger Tim van Noord wordt onderschept door Tim Engeln die de bal vervolgens rustig binnen schiet.

4

Na rust is het wederom de thuisclub die sterk start. RODA wordt wederom terug gedrongen, maar als er daadwerkelijk gevaar dreigt dan staat Stevens een treffer in de weg. Halverwege de tweede helft ontsnapt Zwanenburg aan een tegentreffer. Ter hoogte van de middenlijn gooit Lennart Rust snel in op de meegekomen Leliveld. De aanvoerder van RODA dringt het zestienmetergebied binnen en geeft vervolgens laag voor op Crombeen, maar de middenvelder schiet de bal tegen de lat.

2
In de slotfase gaat bet spel over en weer en krijgen beide teams kans op de zeg. De grootste is voor Zwanenburg verdediger Ruben Karelse. Oog in oog met doelman Stevens schuift hij naast het doel.

De spanning is duidelijk voelbaar op en langs het veld. De bezoekers zijn uiteindelijk nog het dichtst bij de zege, maar Leliveld ziet tot twee keer toe zijn inzet worden gestopt door Van Schagen. Ook invaller Melvin Joling en rust weten de doelman niet meer te passeren.

5

Klik hier voor alle uitslagen in de zondag nacompetitie

Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)