Zwanenburg geeft NFC geen schijn van kans

Zwanenburg stevent af op een terugkeer naar de zondag derde klasse. De ploeg van Mehmet Simsek was met duidelijke cijfers te sterk voor competitiegenoot NFC (0-4) en kan het volgende week thuis in de nacompetitiefinale tegen IVV afmaken.

Van het eerste tot het laatste fluitsignaal hadden de bezoekers de regie in handen. Op het veld van RAP – vanwege een internationaal rugbytoernooi bij NFC moesten de Amstelveners uitwijken – maakte Zwanenburg nu wel het verschil, nadat de twee ontmoetingen in de vierde klasse E geen winnaar hadden opgeleverd. “Het was een uitstekende wedstrijd”, zag Simsek. “Nauwelijks kansen weggegeven en de score had zelfs hoger uit kunnen vallen.”

In het eerste half uur kon NFC nog redelijk in gelijke tred opgaan met Zwanenburg. Totdat een individueel hoogstandje van Mitch Snijders het verschil maakte. Hij prikte een vrije trap binnen. Op dat moment had Simsek al het gevoel dat het een gelopen race was. NFC moest na de rust iets meer komen, maar de defensie van de gasten werd amper op de proef gesteld.

Zwanenburg liep vervolgens vrij eenvoudig uit naar 4-0. Eén keer De Graaff en twee treffers van de vlugge buitenspeler Joshua von Mauw zorgden voor de riante voorsprong. In de laatste twintig minuten lieten de bezoekers nog een paar goede mogelijkheden onbenut, al kon Simsek niet ontevreden zijn. “Het waren stuk voor stuk prima uitgespeelde doelpunten. Echt de complimenten aan mijn groep.”

Volgende week komt IVV op bezoek in Zwanenburg voor de finale in de nacompetitie. Twee jaar degradeerde Zwanenburg, in het eerste seizoen van Simsek, op het veld van IVV naar de vierde klasse. De oefenmeester weigert teveel naar de tegenstander te kijken. “Wij weten waar onze eigen krachten liggen. We willen het zo snel mogelijk afmaken.” Bij winst is promotie een feit, na een nederlaag krijgt de verliezer nog twee kansen. “Maar als wij uit drie wedstrijden er niet eentje kunnen winnen, verdien je ook geen promotie.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.