Home / Algemeen / Zwanenburg heeft bij Waterwijk verlenging nodig voor promotie

Zwanenburg heeft bij Waterwijk verlenging nodig voor promotie

Het moest van ver komen, ook bij trainer Mehmet Simsek, maar het is gelukt: Zwanenburg mag zich weer zondag derdeklasser noemen. Pas in de verlenging rekenden de bezoekers af met een piepjong Waterwijk (1-4), dat nog één kans krijgt om zich veilig te spelen.

“Deze club verdient het om minimaal in de derde klasse te spelen. Wij zijn geen vierdeklasser.” Trots en opgelucht was Simsek. In zijn eerste seizoen degradeerde de oefenmeester met Zwanenburg uit die derde klasse, terwijl hij er een stabiele tweedeklasser van wilde maken. Nu zijn ze terug op het niveau waar het plan begon. “Elk jaar vertrokken er sterkhouders. Dan wordt het bouwen met jonge jongens. Vorig jaar hebben we het niet gered, dit seizoen hadden we eigenlijk kampioen moeten worden. In de blessuretijd (tegen HBC, red.) hebben we het verloren en dat was zuur. Het is een lang seizoen geweest, maar nu hebben we wel ons doel bereikt.”

Toch had zijn ploeg een wake-up call nodig in Almere. Bijna kinderlijk werd Zwanenburg in de eerste helft door onder andere vier B-junioren van Waterwijk afgetroefd. De openingstreffer van Giovanni van der Zaken was niet eens onverdiend. De jeugdige spits (bouwjaar 2001) strafte het nonchalante spel van de gasten af. Dat kregen de Zwanenburgers ook duidelijk te horen in de rust. Furieus was Simsek. “Het was beschamend. Totaal niet het niveau dat wij horen, kunnen en moeten halen.”

In de tweede helft ging dat een stuk beter. Voetballend dan, want in de afronding leken de gasten nog steeds de scherpte te hebben achtergelaten in Zwanenburg. Nick de Graaff trof de lat, nadat Justin Schouten dit voor rust was overkomen, en Rick van Veen schoot in kansrijke positie huizenhoog over. “Niet normaal hoeveel kansen wij hebben gemist”, zei Simsek. Het inbrengen van aanvaller Kevin Verhoeve bleek uiteindelijk goud waard. Tien minuten voor tijd gleed hij van dichtbij de 1-1 binnen.

De bezoekers probeerden nog in de officiële speeltijd een beslissing te forceren, maar Waterwijk trok er een verlenging uit. Daarin bezweek de thuisploeg alsnog. Halverwege het eerste deel van die verlenging bracht Tim Hollander met een diagonaal schot de bevrijding voor Zwanenburg. Ondanks verwoede pogingen van de Almeerders liep de vierdeklasser door treffers van Patrick Selvi en opnieuw Verhoeve uit naar een 1-4 overwinning.

Na een afwezigheid van twee jaar keert Zwanenburg terug in de derde klasse. Waterwijk krijgt komende zondag de allerlaatste kans om lijfsbehoud veilig te stellen wanneer mede-derdeklasser Dynamo op bezoek komt in Almere. Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie.

Send this to a friend