Ajax ontsnapt met veel geluk aan horrorscenario in Noordwijk

Ajax heeft zich ternauwernood geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor de Topklasse. De ploeg van Bart Logchies kroop door het oog van de naald door na een 6-2 nederlaag in en tegen Noordwijk op één doelpunt verschil de finaleplaats te bemachtigen.

Na een overtuigende 6-1 in Amsterdam afgelopen dinsdag, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Amsterdammers. Noordwijk geloofde echter nog in een stunt en vocht voor wat het waard was. Al na twee minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Stefan Mertens. Nog steeds was er weinig aan de hand voor Ajax, maar dat veranderde toen Maurits Splinter met twee doelpunten voor de 3-0 ruststand zorgde.

Noordwijk had vijf doelpunten nodig om de stand over twee wedstrijden gelijk te trekken. Toen de thuisploeg na ruim een uur spelen op 4-0 kwam door Maurits Splinter, leek een stunt in de lucht te hangen. Al snel maakte Kenneth Misa-Danso een eind aan de hoop van Noordwijk door een kwartier voor tijd voor de 4-1 te zorgen.

Noordwijk - Ajax

De thuisploeg had de hoop nog niet opgegeven en kwam zelfs op 5-1 dankzij Splinter, die zijn vierde van de middag maakte. De tijd begon te tikken en toen de blessuretijd aanbrak kwam er een eind aan de stunt. Een eigen doelpunt van Noordwijk-verdediger Brayen Brocker zorgde voor de 5-2, al bepaalde invaller Thom Wijnalda vlak daarna de eindstand op 6-2.

Het was voor Noordwijk niet genoeg, dat nog één doelpunt nodig had om op gelijke hoogte te komen met Ajax. De Amsterdammers ontsnapten hierdoor aan een horrorscenario waar ze bij Ajax geen rekening mee zouden hebben gehouden na de klinkende 6-1 dinsdag. Ajax zal volgende week zaterdag in de finale tegen SteDoCo op neutraal moeten strijden voor een plek in de Topklasse. Voor Noordwijk valt het doek, zij degraderen naar de Hoofdklasse.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zaterdag. Morgen (zondag) op Het Amsterdamsche Voetbal een interview met Ajax-trainer Bart Logchies over de ontsnapping in Noordwijk.