Home / slideshow / a.s.v. Blauw-Wit en Mike Kolfs Damsko Football gaan samenwerken

a.s.v. Blauw-Wit en Mike Kolfs Damsko Football gaan samenwerken

a.s.v. Blauw-Wit gaat een samenwerking aan met Damsko Football om de jeugdopleiding nieuw leven in te blazen, zo laat de vereniging weten. De directeur van de voetbalacademie is Mike Kolf, die landelijk bekend is als de succesvolle hoofdjeugdopleider van Zeeburgia.

De Amsterdamse vereniging nam enkele maanden geleden voor het eerst met Kolf contact op. “Persoonlijk kende ik Mike al heel lang en wist ik dat hij in staat was om een sterke organisatie op poten te zetten”, vertelt bestuurder Michel Galata’. “Daarom had ik het idee al heel lang om Mike te halen, als de gelegenheid zich voordeed. Toen Mike van mijn idee hoorde, was hij gelukkig direct enthousiast. ” Het contact leidde een aantal weken geleden tot een gesprek, waarin een concretisering van de plannen plaatsvond. Kolf: “We bewijzen met Damsko al jaren dat we in staat zijn om met onze manier van werken een jeugdopleiding omhoog te helpen. Dat willen we bij a.s.v. Blauw-Wit ook graag volbrengen.” De samenwerking zal onder meer bestaan uit het geven van trainingen en het beginnen van een voetbalschool. “De jeugd van a.s.v. Blauw-Wit is helaas niet meer wat hij ooit was”, vervolgt Kolf. “Het wordt een prachtige uitdaging om de jeugdafdeling omhoog te helpen. Alleen al in de ingedeelde klassen is veel winst te behalen. Met onze goede trainers gaan we deze uitdaging zeker niet uit de weg.”

De Mike Kolf-methode is door de jaren heen in Nederland een groot begrip geworden. Met zijn werkwijze zag hij spelers als Adam Maher, Ryan Donk, Luciano Narsingh en Nordin Wooter het betaald voetbal bereiken. “Ik heb de overtuiging dat je iedereen beter kunt maken, als spelers maar de wil hebben. Wij gaan met voetballers aan de slag en bekijken waarom aspecten niet lukken. Regelmatig komen we redenen tegen waarom spelers zich niet goed kunnen ontwikkelen, zoals onzekerheid of vervelende zaken die ze aan hun hoofd hebben. Daarmee proberen we de betreffende speler dan te helpen”, legt Kolf uit. Het maakt volgens de ervaren oefenmeester geen verschil of hij een speler van hoog of laag niveau tegenover zich heeft. “Uiteindelijk hebben we voor iedereen een programma op zijn eigen niveau. Zo kan iedere speler zijn eigen top bereiken, ongeacht waar het startpunt is. Het gaat om de ontwikkeling.”

Met het binnenhalen van Kolf hoopt a.s.v. Blauw-Wit meer jeugdspelers naar de vereniging te trekken. Hoewel de club momenteel nog vijf teams tot zijn beschikking heeft, vertrouwt Galata’ erop dat dit snel meer teams zullen zijn. “Mike is een kundige man en goede trainer, waardoor veel jeugdspelers graag naar a.s.v. Blauw-Wit zullen komen. De eerste stappen zullen zijn om meer jeugdspelers binnen te halen, waarna Mike het niveau van de elftallen omhoog wil helpen. Mijn verwachting is dat dit proces ongeveer drie jaar in beslag zal nemen, waarmee we met de vereniging langzaam teruggaan naar het a.s.v. Blauw-Wit van vroeger.” Overigens betekent het niet dat de rol van Kolf bij Zeeburgia met deze deal verandert. “Bij Zeeburgia ben ik als persoon Mike Kolf hoofdjeugdopleider, terwijl ik bij a.s.v. Blauw-Wit met mijn academie kom helpen. Wat dat betreft verandert er dus niets.” De club en trainer hebben de gesprekken inmiddels afgerond, waardoor ze klaar zijn om aan de slag te gaan.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Blauw-Wit

Send this to a friend