Aalsmeer dieper in de zorgen na hattrick Molenaar (DTS)

In de eerste klasse A komt FC Aalsmeer steeds meer in de zorgen te zitten. De ploeg van Cor van Garderen verloor na een 0-1 voorsprong met 3-1 van DTS Ede. Mike Molenaar maakte alle drie de doelpunten voor de thuisclub.

Na tien wedstrijden bezet Aalsmeer de voorlaatste plaats. Zo dreigt er net zo’n scenario als twee jaar geleden toen het na de promotie naar de eerste klasse direct weer afdaalde naar de tweede klasse. Een scenario dat trainer Cor van Garderen aan het begin van het seizoen koste wat kost wilde voorkomen. Al moet er wel bij gezegd worden dat de achterstand op een veilige tiende plaats slechts twee punten is.

Tegen DTS schoot Aalsmeer uit de startblokken. Nadat Mohamed Laukili zich vastliep in de drukte profiteerde de bezoekers optimaal in de omschakeling. Middels een aantal passes kwam de bal bij Epi Kraemer die met een strak schot via de onderkant van de lat voor de 0-1 zorgde.

Na die treffer had Aalsmeer, dat onder meer speelde zonder de geschorste Burak Sitil en Gino Pique, een tijd lang niets meer in te brengen. DTS stuurde Aalsmeer van het kastje naar de muur en het wachten was op de gelijkmaker. Bram Holtman, Jasper Verstraten, Jesse Buikema (goede redding van Giovanni Santangelo) Mike Molenaar (lat) kwamen niet tot scoren, maar ruim een kwartier voor rust was het wel raak voor de ploeg van Jeroen Spies. Clubtopscorer Molenaar rondde een pass van Anouar Tim vakkundig af. Ook na die treffen ging DTS vrolijk verder met het missen van kansen. Mart de Jong, weer Molenaar en Christoph Willemsen konden het overwicht echter niet in doelpunten uitdrukken.

Foto Peter van der Plas | Mike Molenaar verschalk Giovanni Santangelo vanaf elf meter

Het spelbeeld veranderde niet na rust. Al had DTS er twee strafschoppen voor nodig om naar de 3-1 zege uit te lopen. Bij de eerste, tien minuten na rust, werd een vrije trap door een Aalsmeer-verdediger met de hand gekeerd. Voor Molenaar was het vervolgens een koud kunstje om zijn negende treffer van het seizoen te maken (2-1). Twintig minuten voor tijd mocht Molenaar, weer na een handsbal, wederom aanleggen vanaf elf meter. Met een ‘panenka’ klopte hij Santangelo en zorgde voor de 3-1 eindstand.

Door de zesde nederlaag van het seizoen zakt Aalsmeer dus naar de voorlaatste plaats. Komende zaterdag mag het voor de beker op bezoek bij zondag derdeklasser Arsenal, voordat het Volendam van Sander Middelbeek op 26 november op bezoek komt in Aalsmeer.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.