Aannemer gestart met aanleg kurkkunstgrasveld WVHEDW

Als derde club van Amsterdam, na Ajax en SDW, zijn ze maandag bij WVHEDW begonnen met het aanleggen van een nieuw kunstgrasveld met kurk. De oude grasmat op het hoofdveld wordt hiermee vervangen, al is het wel een kleine race tegen de klok in Oost.

Een jaar geleden stemde de gemeenteraad van Amsterdam in met het voorstel om een nieuw kunstgrasveld aan te leggen op Sportpark Middenmeer. In de tussentijd liep het proces wat vertraging op bij de aanbesteding en het bepalen van de substantie (synthetisch rubber of kurk), waardoor eind augustus pas begonnen kon worden met het uitgraven van het grasveld. “Het is te hopen dat de aanleg niet opnieuw vertraging oploopt, dat ze geen onverwachte dingen tegenkomen en het weer een beetje meezit”, zegt voorzitter Ronald Nijsen.

Vanwege alle ophef rond de rubbergranulaatkorrels koos wethouder Eric van der Burg voor een kurkveld. Nijsen: “Dat zou niet mijn keuze zijn geweest. Er zijn geen ervaringen mee en het blijkt dat bij flinke regenbuien kurk omhoog komt. Dan moet je nog afwachten hoe het kunstgras daarop reageert.” Daarnaast is kurk, in tegenstelling tot rubbergranulaat, niet zomaar verkrijgbaar. De voorkeur van Nijsen ging uit naar synthetisch rubber (100% veilig), maar dat schijnt schadelijk te zijn voor het milieu.

De planning is nog altijd dat het nieuwe kunstgrasveld voor de eerste thuiswedstrijd in de competitie, op 30 september tegen Zwaluwen’30, opgeleverd en bespeelbaar is. “Dat is krap. Bovendien hebben we dat echt nodig, want we zitten met propvolle programma’s voor trainingen en wedstrijden.” Op sommige zaterdagen moet de club, met 91 teams, daarvoor zelfs uitwijken naar buurmannen Fortius en TOG. “Maar je hoort mij niet mopperen: ik ben er heel blij mee dat ze eindelijk zijn gestart.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!