Kunstgras voor Zeeburgia en WVHEDW

Op Sportpark Middenmeer komen twee extra kunstgrasvelden. Afgelopen week is de gemeenteraad van Amsterdam akkoord gegaan met het voorstel van Zeeburgia en WVHEDW om een kunstgrasveld aan te leggen. Van beide clubs wordt het hoofdveld vervangen om aan de grote vraag voor trainingen en wedstrijden te kunnen voldoen.

Bij Zeeburgia wordt dit versneld gedaan. Vanwege de woningbouw verdwijnt het kleine kunstgrasveld van Zeeburgia en komt de club krap te zitten met de ruimte. Het gevolg van de woningbouw is wel dat de tribune langs het hoofdveld zal verdwijnen. De gemeente zal zo spoedig mogelijk starten met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld en de mat uiterlijk 1 oktober af te kunnen hebben. Het kunstgrasveld is belangrijk voor de nieuwbouwplannen van de Amsterdammers.

WVHEDW zal er nog even op moeten wachten. In eerste instantie wordt het kunstgras pas na komend seizoen aangelegd, maar voorzitter Ronald Nijsen gaat in gesprek met de verantwoordelijken namens de gemeente om te kijken of dit eerder kan gebeuren. Het nieuwe kunstgras op het hoofdveld zal betekenen dat WVHEDW de 1750 leden wat beter kwijt kan voor trainingen en wedstrijden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)