Aanstaande dinsdag faillissementsaanvraag voor Chabab

Hoofdklasser Chabab hangt een faillissementsaanvraag boven het hoofd. Het Amsterdamsche Voetbal is in het bezit van documenten waaruit blijkt dat advocatenpraktijk Swarts uit Soest hier mee bezig is. Dit doen ze in opdracht van advocaat Xander Sijmons.

De zaak zal dinsdag al behandelt worden. Voorzitter Khalid Berdouni van Chabab laat weten dat de voormalige advocaat van de club Xander Sijmons achter de aanvraag zit. Het zou gaan om een bedrag van zo’n 1900 euro. Sijmons stond Chabab bij in de zaak die de club vorig seizoen had rondom de wedstrijd tegen HSC’21 toen speler Gino Felixdaal niet speelgerechtigd zou zijn geweest. Sijmons heeft Chabab toen zelf benadert om de club bij te staan omdat hij veel expertise heeft in tuchtzaken.

Voor een faillissementsaanvraag heb je minimal twee schuldeisers nodig. Het tweede bedrijf dat de aanvraag steunt in busbedrijf Bouwer Tours. Zij hebben ook nog geld  van Chabab te goed. Berdouni: “Dat klopt. We hadden een schuld  voor het huren van een bus in het seizoen dat we in de Topklasse speelden. Die schuld is inmiddels  gehalveerd. Met het bedrag van Sijmons zijn we het niet eens trouwens.”

Het Stadsdeel Nieuw West steunt de faillissementsaanvraag niet. Zij zouden ongeveer 30.000 euro van Chabab te goed hebben. Pije, de advocaat van Chabab, heeft inmiddels een brief gestuurd naar advocatenpraktijk Swarts in Soest die Sijmons bijstaan om aan te geven dat dit juridisch niet kan.

Berdouni wacht de zaak rustig af. Berdouni: “Ik hoor wel wat er gaat gebeuren. Wij hebben ook een dagvaarding lopen tegen onze voormalige hoofdsponsor NUHR. Zij zijn ons nog een bedrag van 19.000 euro schuldig. Er spelen dus een hoop dingen. Wij wachten nu eerst de reactie van advocatenpraktijk Swarts. Afgelopen zondag (tegen Vlissingen, red.) hebben we trouwens voor het eerst zonder NUHR op onze shirts gespeeld. Ik kan dat  niet meer verkopen als we nog geld van ze krijgen.”

De soap rondom Chabab krijgt dus weer een vervolg. Het volgende deel verschijnt waarschijnlijk zeer snel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)