Home / Algemeen / Aanvoerder Hursut Meric (AGB): “Wij willen altijd voetballen als kerels”

Aanvoerder Hursut Meric (AGB): “Wij willen altijd voetballen als kerels”

AGB zit inmiddels in een goede flow. Tegen Legmeervogels won het zondag voor de vijfde keer op rij en daarmee is de ploeg nog volop in de race voor de titel.

Aanvoerder Hursut Meric was belangrijk met twee goals: “Het was een lekkere wedstrijd, we waren heer en meester. De laatste weken zijn we een echt team aan het worden. Dat begint natuurlijk met onze trainer Imdat Ilgüy en de mensen om het team heen, zoals het bestuur en de technische staf. Daarna moeten wij het op ’t veld neerzetten. En dat lukt dit seizoen goed, we hebben in de selectie een goede mix van goede voetballers en harde werkers. De doelpunten vallen voor ons gemakkelijk.” Toch zijn er ook verbeterpunten: “Alleen geven we ze soms ook te makkelijk weg. We worden dan namelijk te nonchalant, waardoor we in de fout gaan. Daar werken we aan.”

Want inzakken, dat is niet aan AGB besteed. De ploeg speelt kraag aanvallend voetbal. “We spelen de laatste weken elke tegenstander weg, ook tegen koploper Kampong. Ze gingen met een blok van acht spelers spelen en inzakken met een 1-0 voorsprong. Wij zakken nooit in. Als we verliezen, dan willen we ten onder gaan als kerels. We geven elke wedstrijd volle druk vooruit, ook ik ga tot het gaatje. Het maakt niet uit hoe de tegenstander is, we spelen ons aanvallende voetbal.”

De aanvoerder is ervan overtuigd dat als deze lijn wordt doorgezet, de titel binnen handbereik is: “Kampong gaat ook nog eens een wedstrijd verliezen.” Eén nederlaag van Kampong is genoeg voor AGB om de koppositie over te nemen. De nacompetitie is in ieder geval veilig gesteld, dankzij het winnen van de tweede periodetitel: “Als sinds het begin van het seizoen is ons doel promotie, direct via het kampioenschap of via de nacompetitie. Ik ben niet bang om te zeggen: we gaan promoveren.” 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB